ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI ÖZHASEKİ:

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI ÖZHASEKİ:

?BİRLİĞİMİZİ BOZAMAZLAR?

65. Cumhuriyet Hükümeti´nin Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki terör olaylarından olumsuz etkilen Güney Doğu Bölgesi´nde ki il ve ilçelerde bakanlık olarak yürüttükleri çalışmalar konusunda kabine üyelerini bilgilendirdi? Bakan Özhaseki ?Birliğimizi Kimse Bozamaz? diyerek başladığı sözlerinde "Cenabı Allah´tan dileğimiz, bu topraklarda huzurun, sükunun, refahın sonuna kadar kalıcı olmasıdır? ifadesini kullandı?
Kabine üyelerine bir sunum gerçekleştiren Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki zor bir coğrafyada yaşadığımızı hatırlatıp, başladığı sözlerinde Bu coğrafyanın jeopolitik konumu itibarıyla dış devletlerin kendi insanlarımızı kullanarak burada hak elde etme isteği olduğunun altını çizerek ? Görünürde hak arama mücadelesi adı altında özgürlük mücadelesi verdiklerini savunan kişilerin arkasında büyük devletlerin olduğu artık hepimizin malumudur. Hak arama özgürlük mücadelesi gibi görünse de görünürde ama arkalarında büyük devlet destekleri ile ayakta duruyorlar. Zannediyor musunuz ki kandırılmış birkaç gençtirler. Evet kandırılmış gençler olabilir ama arkalarında büyük devlet destekleri var. Büyük devlet desteği olmadan hiç kimsenin dağlarda savaşma imkanı yok. O zaman, içerisinde emperyalist güçlerin ve bu topraklar üzerinde gözü olanların hesapları neticesinde piyon olarak oynadığı bir çok zavallı çıkıyor ortaya. Bunların hepsi bu toprakların insanları ama arkalarındaki güçler onları öyle bir kullanıyorlar ki zaman içerisinde hepsi bu toprağın içinde ölüp gidiyorlar. Yazık değil mi? Günah değil mi? Bu topraklar kime yetmiyor? Şu içinde bulunduğumuz vatan coğrafyası içinde bir ucu Ege Denizi, bir ucu Karadeniz, bir ucu Akdeniz dünyanın en güzel yerleri, niye hep beraber kardeşçe yaşamayalım?"
Devletçe eskiden hataların yapıldığını da ifade eden Bakan Özhaseki, bu hataların sadece Kürtlere değil, dindarlara ve alevilere de yapıldığını anımsatarak ?Eski günlerin geride bıraktık. Artık yaraları sarma zamanı geldi. Bu hesabı yapıyoruz şimdi. Bu hesabı her taraf için yapıyoruz. Sur için de yapıyoruz, Şırnak merkez için de Cizre için de Silopi, İdil, Yüksekova ve Nusaybin için de yapıyoruz. Yapılacak çok işimiz var." Değerlendirmesinde bulundu?
Bu işleri yaparken devlet olarak vazgeçmeyecekleri birkaç husus olduğunu dile getiren Bakan Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir, güvenlikten vazgeçmeyeceğiz. Çünkü güvenlik olmayınca hemen birileri bundan yüz buluyorlar ve bundan istifade ediyorlar. Devlet yok sanıyorlar. Elinde silahı ile ortaya çıkıyor ve kendini devlet zannediyor. Hiç bir devlet buna izin vermez. Hiç bir devlet kendi içerisinde bir silahlı grup çıkıp da yeni bir devlet kurulmasına izin vermez, öyle bir şey yok. İnşallah bundan sonra istikrar ve huzur daim olur. İkincisi, devletin teröristlere karşı sert ve kudretli bir eli vardı. Şimdi bundan sonra devletin kucaklama ve zararların temin hususunda ve kanayan yaraları sarması lazım. Evi yanmışsa tazmin edilmesi lazım, dükkanı yanmışsa yerine getirilmesi lazım. Ticaretin canlandırılması lazım. Bütün bunların yapılması için şimdi yeni dönem başlıyor. Üçüncüsü, devlet olarak buraları ayrıcalıklı bölge ilan edip buraların kalkınmasını, ayağa kalkmasını sağlamak. Nasıl ayağa kaldıracağız bunların yolları çalışılıyor. Cizre olmak üzere bütün terör mağduru il ve ilçelerimiz ayağa kalkacak. Biz buranın Nuh´un şehri olduğunu biliyoruz. Biz burada dört tane ev yapıp gitmek istemiyoruz. Bu fırsat ele zor geçer. Biz bu durumu fırsata çevirerek büyükşehir planlamasıyla burada hayat daha iyi devam etsin, hiç bir şey eskisi gibi olmasın, ondan sonra da hiç kimse eline silah alıp da burada rüşvet toplamaya, onun bunun işine karışmaya bir daha cesaret etmesin."
HABER: C.ÜSTEN



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı