ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI ÖZHASEKİ

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI ÖZHASEKİ

?BİZİMKİ EV YIKAN DEĞİL YUVA YAPAN BİR KENTSEL DÖNÜŞÜM?

Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki Sabah Gazetesi ?nin katkıları ile tertiplenen ?Kentsel Dönüşüm ? ve ?İnşaat Sektörü´nün sorunlarının tartışılıp, çözüm önerilerinin getirildiği ´Geleceği İnşa Edenler´ konulu panele iştirak etti? Bakan Özhaseki önemli açıklamalarda bulunduğu panelde ?Ev yıkan değil, yuva yapan bir kentsel dönüşüm yapıyoruz? ifadesini kullandı?
Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki Geleceği İnşa Edenler konulu panelde ´İnşaat ve gayrimenkul sektörü için referans bir kurumdur´ açıklamasında bulundu.
Ülkemizde inşaat sektörü; gerek yarattığı katma değer, gerekse istihdam açısından ekonomimizin lokomotif sektörü olduğunun altını bir kez daha çizen Bakan Özhaseki, "Bakanlık olarak; inşaat ve gayrimenkul sektörünün ihtiyaçlarının belirlenmesinde yönlendirici ve denetleyici bir misyon, bir görev üstlendik. Kentsel dönüşümde, siyasi ayrım yapmaksızın bütün yerel yöneticilerimizle el birliği içerisinde çalışıyoruz. Hükümetimizin ve Bakanlığımızın ortak vizyonu; geleneksel, ihtiyaca dönük ve herkese eşit hakların sunulduğu bir yapılaşmayı teşvik ediyoruz. Kendi bölgelerinizdeki riskli bölgeleri gelin bizlere sunun ve bu bölgelerde de kentsel dönüşüm çalışmalarını bir an önce başlatalım diyen Özhaseki, "Hükümetimizin ve Bakanlığımızın ortak vizyonu;geleneksel, ihtiyaca dönük ve herkese eşit hakların sunulduğu bir yapılaşmayı teşvik ediyoruz. Şehirlerimizi; insan ve çevre dostu, estetik, katılımcı ve müreffeh bir anlayışla, yeniden marka şehirler olarak inşa ediyoruz. Diğer taraftan şehir güvenliğine, temizliğine, estetiğine, yeşile, parklara daha fazla yoğunlaşıyoruz." Değerlendirmesinde bulundu?.
Bakan Özhaseki sözlerinin sonunda "İnşaat sektöründen beklentilerimiz, kentsel dönüşüm projelerinin rantsal beklentiye dönüştürülmemesidir. Bizim anlayışımız ev yıkan değil, yuva yapan bir kentsel dönüşüm anlayışıdır. Dünyanın en büyük 250 uluslararası inşaat firması arasında 42 firmamız bulunmakta ve bu kulvarda da Çin´den sonra 2. sırada yer almaktayız. İnşallah, 2023´e kadar; sektörün Türkiye ekonomisi içindeki katkısını çok daha yüksek seviyelere çıkaracağız." ifadelerini kullandı.
HABER: C.USTEN



Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti

“Bu coğrafyada yaşamanın bedeli güçlü olmak”

“İstanbul’da 14 tane konutu tedbir amaçlı boşalttık”

Erciyes'in eteklerine 271 bin fidan

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı