ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI

?ULUSAL HAVA KALİTESİ YÖNETİMİ ÇALIŞTAYI? DÜZENLİYOR ...

Hava kalitesi yönetimine ilişkin mevcut faaliyetlerin değerlendirilmesi, geliştirilmesi ve tartışılması amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ?1. Ulusal Hava Kalitesi Yönetimi Çalıştayı? düzenleyecek.
Bakanlık Türkiye´nin hava kalitesi yönetiminin yol haritasını belirlemek için çalıştay düzenleyecek.
3 gün sürecek çalıştayda bakanlık ilgili kurum/kuruluşlar, üniversiteler, yerel yönetimler, Temiz Hava Merkezleri ile hava kalitesi ölçümü yapan firma temsilcileri ile bir araya gelecek.
İlki düzenlenecek olan ? Ulusal Hava Kalitesi Yönetimi Çalıştayı? 08-10 Mayıs 2017 tarihleri arasında Afyon´da düzenlenecek.
2 ayrı oturum ile gerçekleşecek olan çalıştayda, Hava Kalitesinin Tespiti: Envanter Oluşturulması-İzleme-Modelleme, Hava Kalitesinin İyileştirilmesine Yönelik Eylemler/Uygulamalar ve Hava Yönetimi Politika ve Stratejilerinin Belirlenmesi başlıklı oturumlar altında; Dış ortam hava kalitesi ölçümleri, Emisyon envanterinin oluşturulması, Emisyon envanterleri ile hava kalitesi ölçümlerinin birlikte değerlendirilmesi ve kritik kirleticilerin/noktaların tespiti, Sıcak noktaların/bölgelerin daha detaylı incelenmesi ve izlenmesi, Hava kalitesi modelleme, Modelleme teknikleri ile bölgesel kaynak analizi ve kaynakta önlem planlarının bölgesel oluşturulması, Kentsel alanlarda kirletici katkı paylarının belirlenmesi, Kısa, orta ve uzun vadeli tedbirler, Hava kalitesinin iyileştirilmesine yönelik ülkemizde uygulanan iyi örnekler, Hava kalitesi çalışmaları için araştırmacı insan gücü yetiştirilmesi, altyapının güçlendirilmesi ve kamuoyu farkındalığının arttırılmasının sağlanması gibi konular tartışılacak.
Çalıştayın en son günü sonuçlar değerlendirilerek ?Sonuç Bildirgesi? sunulacak.
Çalıştay hakkında değerlendirmede bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet ÖZHASEKİ, ?Çalıştay, bilgi, tecrübe ve önerilerin paylaşılarak hava kalitesi yönetimi konusunda ülkemizde yaşanan sorunların tartışılarak çözüm önerilerinin üretilmesi noktasında büyük bir fırsat olacak ve bu alanda kamu ve özel sektör tarafından atılacak adımlara önemli ışık tutacaktır? dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor