ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI İLE AFAD

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI İLE AFAD

KALICI AFET KONUTLARI İÇİN PROTOKOL İMZALADI

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI´NDA KALICI AFET KONUTLARI İÇİN İMZALAR ATILDI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Türkiye´nin farklı şehirlerinde afetlerden zarar gören vatandaşlara verilmek üzere yapımına başlanacak konutlar için bir protokol imzaladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nda Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ´ın katıldığı törenle imzalanan protokol ile hak sahibi olan afetzedeler için inşa edilecek konutların ilk adımı atıldı. Türkiye´nin farklı bölgelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek kalıcı afet konutlarında altyapı ve üstyapı gibi alanların yanı sıra ihtiyaç duyulan sosyal donatıların yapımı da Bakanlık tarafından yapılacak. Söz konusu projeye ilişkin protokolün imza töreninde açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Bakanlığının, yapımına başlanacak konutların zemin etütleri, maliyet çalışmaları gibi pek çok aşamasını üstleneceğini belirtti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nın kamuda inşa süreci devam eden çok sayıda binanın  yapımını üstlendiğini de kaydeden Özhaseki, ?Ülkemizde tüm bakanlıklara ait kamu binalarının devasa inşaatlarının neredeyse tamamını bakanlık olarak yapıyoruz. Birlikte çalıştığımız mühendislerimiz, mimarlarımız bu işten anlayan arkadaşlarımız var. Arkadaşlarımızın hepsinin projelendirme ve yapım aşamasında önemli tecrübeleri var. Şuanda da bin 100 kamu binasının yapımı Bakanlığımız vasıtasıyla devam ediyor. Bu tür binaların yapılması hususunda biz yeniden kendi kurumumuz içerisinde bir çalışma yaparak bu işin detaylarını görüştük ve bu projede imzaların atılması gerektiği yönünde karar verdik. Bundan sonra da inşallah AFAD´la ilgili her türlü adımı atmaya hazırız? diye konuştu.

AKDAĞ: ?ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞIMIZ MÜTHİŞ BİR ATAK İÇİNDE?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nın deprem ve afetlerin riskinin azaltılması konusunda büyük bir çalışma içinde olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ise deprem ve afetlerle ilgili üç önemli dönem olduğunu söyledi. Akdağ, ?Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın hassasiyetleri çerçevesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız deprem riskinin azaltılması konusunda müthiş bir atak içinde. Sayın Bakanımızı da kendisini adamış olarak görüyorum. Deprem ya da afetlerle ilgili üç önemli dönem var. Bunlardan birincisi riskin azaltılması? Bu konu daha ziyade Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın koordinasyonunda yürüyen bir iş olacak. Değerli Bakanımızın getirdiği yeni öneriler son derece iyi düşünülmüş üzerinde çalışılmış rasyonel öneriler. Bu çalışmalar süratlenerek devam edecek. İkincisi müdahaledir. Müdahale konusunda da koordinasyon başından sonuna kadar AFAD´da. Üçüncüsü de deprem ya da bir felaketten sonra iyileştirme. Bugün Sayın Bakanımızın ile imzalayacağımız protokol de bu iyileştirme alanında. Elimizde 4 bine yakın çeşitli şehirlerimizde depremden hasar görmüş ve yeniden inşa edilmesi gereken konutlar var. Çanakkale, Antalya, Malatya, Van, Bingöl, Manisa, Adıyaman, Şanlıurfa, Muğla, Erzurum şehirlerimizde inşa edilecek konutları biz yerine göre farklı kurumlara da yaptırıyoruz. Bir tarafta birlikte çalıştığımız Toplu Konut İdaresi var. Şuanda da güçlü bir ortak olarak bu işi en güzel biçimde yapacağına inandığımız Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile AFAD olarak bir protokol imzalamış oluyoruz. Bu iyileştirme çerçevesinde AFAD´ın sağladığı finansmanla Bakanlığımız bu konutları inşa edecek ve vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Bu illerdeki 4 bine yakın konutu inşallah 2018 yılı içinde sahiplerine teslim etmeyi hedefliyoruz? açıklamalarını yaptı.  


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi