ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRÜ LİVDUMLU

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRÜ LİVDUMLU

?HAVA KİRLİLĞİNİ SORUN OLMAKTAN ÇIKARTIYORUZ?

Kış mevsimin adım adım yaklaştığı şu günlerde herkes kış hazırlıkları yaparken Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri de solunabilir temiz bir hava için tedbirlerini yoğunlaştırdı?Yürütülen çalışmalarla ilgili olarak haber ekibimize değerlendirmelerde bulunan İl Müdürü Sibel Livdumlu ? Doğalgaz kullanımının yaygınlaştırılması, katı yakıt kalitesinin yükseltilmesi ve şehrin trafik akışının hızlandırılmış olması gibi etkenler sayesinde hava kirliliğinin minimize ederek , Kükürt Diaoksit oranında Avrupa Birliği standartlarına ulaştık? ifadesini kullandı?
Kış mevsiminin kendini hissettirip Erciyes Dağı´na mevsimin üçüncü karının yağdığı şu günlerde herkes hız kesmeden kış hazırlıklarına devam ederken şehrimizin hava kirliliği açısından kışa hazır olup olmadığını öğrenmek üzere kapısını çaldığımız Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Sibel Livdumlu haber ekibimize yaptığı değerlendirmede ilimizde hava kirliliğinin sorun olmaktan çıktığını vurgulayarak ?Bakanlığımızın Hava Kalitesini Değerlendirme ve Yönetimi Yönetmeli uyarınca İl Müdürlüğü olarak aldığımız kısa ve uzun vadeli tedbirler sayesinde ilimizdeki kirlilik oranını minimize etmiş durumdayız. Hatta Karbondioksit oranı bakımından Avrupa Birliği standartlarını yakaladık. Partikül oranı olarak da sonuçlar geçmiş yıllarla aranla çok daha iyi noktalardayız? ifadesini kullandı?
İl Müdürü Livdumlu yakalanan bu iyileşme eğiliminde eksoz ölçümlerindeki yoğunluk, Mahalli Çevre Kurulu´nun katı yakıt kullanımını yasaklayan kararı ve ilimizde satılan katı yakıt standartlarının yükseltilmesinin büyük katkısı olduğunu kaydederek ´´Kayseri´de hava kirliliği ölçüm oranları, Bakanlığımızca kurulmuş olan 3 adet Hava Kalitesi Ölçüm İstasyonları aracılığıyla yapılmaktadır. Bu amaçla, ısınmadan, sanayiden ve trafikten kaynaklanan emisyonların (kirlenmenin) ölçülmesi maksadıyla Kayseri OSB´de, Melikgazi ilçesindeki bir özel hastanenin bahçesinde ve Hürriyet Mahallesi Osman Kavuncu Bulvarı üzerinde Ölçüm İstasyonlarımız bulunuyor. Buralardan alınan ölçüm değerlerinin takibi, Bakanlığımızın hava izleme.gov.tr adresinden yapılmaktadır.Kayseri´nin hava kirliliği açısından gösterge niteliğinde olan partikül madde ve kükürt di oksit verileri açısından değerlendirdiğimizde sonular AB normlarına yaklaştı? diye konuştu?
İl Müdürü Livdumlu sözlerinin sonunda ilimiz sakinlerine seslenerek hava kirliliğinin etkili kontrolü için tüm kirletici kaynaklarla ilişkili çok sayıda kurum ve kuruluşun işbirliği ve kamuoyunun desteğinin büyük önem arz ettiğini vurgulayarak şu taleplerde bulundu?
HABER: C.ÜSTEN



Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor