ÇEVRE İÇİN GERİ DÖNÜŞÜM ŞART

ÇEVRE İÇİN GERİ DÖNÜŞÜM ŞART

ÖZCAN: FARKLILIK VE FARKINDALIK YARATMAK ÖNEMLİ

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Kayseri Başkanı Ali Özcan Dünya Çevre Günü’nü kutlarken geri dönüşümün önemine dikkat çekti.

ASKON Kayseri Başkanı Ali Özcan, ekonominin ferahlaması ve gelecekte güçlü bir ülke olabilmek için geri dönüşüm ve sürdürülebilirliğe dikkat çekti. Özcan, “Hammaddelerin daha ekonomik fiyatlama ile tedarikine kafa yorarken herkesin yaptığı, herkesin ürettiği ürünleri değil o ürünlerin içinde de farklılık ve farkındalık yaratarak ürünleri ekonomiye tekrar kazandırabilecek hale dönüştürmemiz bizim önümüzü daha pozitif olarak önümüzü açacaktır. Yeter ki iş dünyası, günümüzün trendleri olan sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm ile ilgili çalışmaları yapılsın. Geri dönüşümle ilgili hususlara değer verildiği sürece önümüzdeki zaman diliminde ürünlerimize talep artışa geçecektir. Bizim kültürümüzde hiçbir şey boşa gitmez. Kültepe Ekonomi Zirvesi yaptığımızda Sn. Ali Kibar bu konuyu derin olarak ele almış ve dinleyenlere güzel bir bilgi sunmuştu. Ali Bey, temiz ve doğal kaynaklar kaynaklardan üretimlerinizi yapmaya gayret edilmesini, hijyen standartlarına ve sertifikalandırmaya gayret edilmesini söylemişti. Bizlerin bunlara kafa yorup ithal mevzuatları, maliyetler üzerindeki ağırlıklarını ölçtüğümüz takdirde bu pazarlara çok daha rahat aksetme olanak olanaklarımız olacaktır. Hiçbir ürünü satamayız diye düşünmemeliyiz. Sayın Süleyman Orakçıoğlu Bey bir İngiliz atasözüne ilaveten Araplara kum, Türklere lokum, İtalyanlara tekstil ürünleri satmadan başarılı olunmayacağını ifade edip kendilerinin bunu başardıklarını ifade etmişlerdi. Aynı hassasiyet ile kaliteyi, hijyeni ve farklı ürünlerin olmasını sağlayıp bu ürünleri müşterilerinize anlatabilirsek dünyanın bütün pazarları ön göremeyeceğimiz şekilde tüm kapıları ile sonuna kadar açılacaktır.” dedi.

Ali Özcan, “Ekonomi zirvesinde Berna Gözbaşı Hanımefendi’yi dinlediğimiz zaman hijyen konusunu vurgulayarak şirket atılımdaki en önemli üç husustan biri olduğunu ifade etmişti. Hijyen, geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik bugün dünyadaki büyük alıcıların en önem verdiği unsurdur. Önemli olan kullanılan enerji ile ürettiğiniz ürünün tekrar geri dönüşümden elde edilmiş ürün olmasıdır.Bu şekilde sizin standart ürettiğiniz ürünlerden daha iyi fiyatla alıcıları vardır. Dünya bu trende yöneldi. Sadece ekonomi değil sağlık için bu çok önemlidir. Gelecek nesillere sağlıklı bir doğa, yaşanılabilir bir dünya bırakılabilmek için bugün doğaya yapılan tahribatı önlemek gerekmektedir. Daha güzel bir toplum ve dünya için Dünya Çevre Günü’müzü tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"