Çevre Şehircilik İl Müdürü Livdumlu: “Sarız büyük ihtimalle Afet Bölgesi ilan edilecektir”

Çevre Şehircilik İl Müdürü Livdumlu: “Sarız büyük ihtimalle Afet Bölgesi ilan edilecektir”

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Sibel Livdumlu düzenlediği basın toplantısı ile yaşanan depremler sonrasında ilimizde yapılan hasar tespit çalışmalarına dair bilgiler aktardı. İl Müdürü Livdumlu; şehrimizde 4804 yapının incelenmesinin ardından 467 ağır hasarlı yapı tespit edildiğini ifade etti.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 9 saat arayla meydana gelen 7,7 ve 7,6’lık depremlerin ardından ilimizde 35 ekiple birlikte hasar tespit çalışması yaparak 4804 yapının incelenmesinin tamamlandığını ifade eden Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Sibel Livdumlu şunları kaydetti. “15 bin civarında hasar tespit için başvuru yapılmış olup, mükerrer başvurular ayıklandıktan sonra 9991 adet yapı için tespit başvurusu yapılmıştır. Yapılan hasar tespit çalışmalarında 2514 hasarsız, 1771 az hasarlı, 52 orta hasarlı ve 467 ağır hasarlı yapı tespit edilmiştir. Ağır hasarlı bu yapıların 32’si resmi nitelikte olup 17’si minare, 11’i okul ve 4’ü kamu binası yapılarıdır. Kalan 435 adet ağır hasarlı konutun 361’i konut, 3 ticarethane, 71 adedi ise depo, ahır ve müştemilattır. İlimizde bulunan ağır hasarlı konutların 317’si Sarız, 10’u Bünyan, 10’u Yahyalı, 3’ü Sarıoğlan, 6’sı Pınarbaşı, 3’ü İncesu, 7’si Akkışla’dadır. Merkez ilçelerimizde ise 2 adet Melikgazi, 1’i acil yıktırılacak olmak üzere 3 adet ağır hasarlı konut Kocasinan ilçemizde bulunmaktadır. Acil yıktırılacak statüsünde olan yapının Valiliğimizce yıkım işleri tamamlanmak üzeredir. Kalan başvuruların hasar tespit çalışmaları ise en geç 15 gün içinde bitirmeyi planlıyoruz. “

İl Müdürü Sibel Livdumlu hasar tespit çalışmalarının sonuçlarını bakanlığa ve AFAD’a bildirdiklerini ve büyük ihtimalle Sarız’ın acil afet bölgesi ilan edileceğini ifade etti. 



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”