CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU

STK TEMSİLCİLERİ VE MUHTARLARA SESLENDİ ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 16 Nisan´da yapılacak olan referandum turunda ilimize gelerek partilileri ile buluştu? Kayseri gezisini Sarız ilçesindeki miting ve Pınarbaşı ilçesindeki parti binası açılışı ile başlatan Kılıçdaroğlu; gezisinin öğleden sonraki kısmında şehir merkezine gelerek STK temsilcileri ve muhtarlarla bir araya gelen Kılıçdaroğlu Yeni Sistem´in adaletli olmadığını iddia etti?
Sarız ilçesindeki miting ve Pınarbaşı ilçesindeki parti binası açılışından sonra Kayseri şehir merkezinde STK temsilcileri ve muhtarlarla bir araya gelen Kılıçdaroğlu, kendi üslubu ile anayasada hangi maddelerin değiştirileceğini ve sonuçlarının neler olacağını anlattı. İl Özel İdare Toplantı Salonundaki konuşmasında Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti? ?16 Nisan´da sandığa gideceğiz, bu seçimin bir parti ile alakası yok. Kim olursa olsun, bu ülkede yaşayan ve herkesi ilgilendiren anayasa konusunda tercihte bulunacağız. Hayır diyorsak hangi nedenden dolayı hayır dediğimizi bileceğiz ve bizim gibi düşünmeyen vatandaşlarımıza kendimizi anlatabileceğiz. Bu işin sağı solu yok. Bu işin özü şu, demokrasiyi mi seçeceğiz, otoriter tek adam rejimini mi seçeceğiz. AK Parti´ye oy veren vatandaşım için de, MHP´ye oy veren de CHP´ye oy veren de rejim seçecek. Olayı parti seçim sürecine çevirdiler.?
Genel Başkan Kılıçdaroğlu sözlerinin devamında yeni sistemin adaletli olmadığını iddia ederek şöyle konuştu? ?Bugünkü düzende gensoru verirsiniz, ya bakan istifa eder ya da çıkar kürsüde kendisini savunur. Yeni modelde bakan ve başkan yardımcısı hakkında gensoru veremezsiniz. Dokunulmazlık hem bakanlar hem de başkan yardımcıları için ömür boyu olacak. Bu adalet, hukuk değildir. O nedenle buna hayır diyoruz. Kul hakkı yemenin günah olduğunu her toplantıda söyledin, şimdi sandığa giderken elini vicdanına koy kardeşim.."
Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu´nun iddiası bununlada sınırlı kalmadı. ?Yeni anayasa yoksulun hakkını savunmuyor? diyen Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü? ?1 milyonun üzerinde taşeron işçi var, bu anayasa değişikliği onların sorununu çözüyor mu? Bir sürü sendikalı işçi var, yarın başkan sendikaları feshedebilir. Sendikalar neden işçinin hakkını savunmuyorlar? İşçinin hakkını savunmak sadece benim görevim mi? Asgari ücret düşük geçinemiyorum dememek için, kıdem tazminatı isteyebilmek için hayır denmelidir. İş adamları gidip hayır oyu kullanmalılar. Bir kararnameye bakar, başkan gelir mal varlığına el koyar. Alın terim ben kazandım neden benim malıma el konulsun diyorsan gideceksin ve hayır oyunu kullanacaksın.?
Kılıçdaroğlu buradaki konuşmasının ardından Şehit Mahmut Yıldırım´ın ailesini ve Şehir Komandolara Durağında ziyaret ederek ilimizden ayrıldı?



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı