CHP DELEGELERİ

CHP DELEGELERİ

PM İÇİN UZLAŞAMADI


Cumhuriyet Halk Partisi´nin yarın başlayacak olağan kurultayına Kayseri´den katılacak ikisi doğal 20 delege bugünden itibaren Ankara´ya gitmeye başlıyor.CHP delegeleri kıyasıya bir yarış yaşanması beklenen Parti Meclisi(PM) için Kayseri´de bir isim üzerinde anlaşma sağlayamadı.
Cumhuriyet halk partisi hafta sonu olağan kurultayını yapacak.Kemal Kılıçdaroğlu´nun yeniden genel başkan seçilmesine kesin gözle bakılan Kurultay´da yarış,genel başkanlıktan çok parti Meclisi üyeliğinde yaşanacak?
CHP kurultayında doğal delege olan Milletvekili Çetin Arık ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Ali Paşa Tan´ın yanı sıra son il kongresinde seçilen Ayhan Gülsoy, Aşkın Genç, Feyzullah Keskin, İbrahim Kaan, Türker Tok, Kemal Nakipoğlu, Ali Karaali , Seçkin Akıncı, Tülin Temel, Mehmet Sağıroğlu, Sadık Atila, Emeç Aksoy Parlak, Umut Erdemir , Oğuz Özsoy, Mustafa Aslan, Gonca Yelda Orhan, Şehriban Peker, Songül Yıldız ?dan oluşan 20 delege oy kullanacak.
Yaklaşık 15 yıldır CHP Parti Meclisi´nde Kayseri´den bir ismin yer almadığına dikkat çeken ,partimliler ?Dilerizki Kayseri delegelerinden biri bu kez PM´ye girsin.Biz Kurultay sonrasında en yetkili organ olan PM´de Kayseri7nin temsil edilmemsini arzu ediyoruz? diyorlar?
Bu arada CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin´in bir süre önce 18 kurultay delegesini toplantıya çağırarak bir değerlendirme yaptığı biliniyor.O toplantı sonrasında delegelerin tamamı Genel Başkan Kılıçdaroğlu´nu destekleme kararı aldıklarını açıklamıştı.
İl Başkanı Feyzullah Keskin´in başkanlık ettiği toplantıda Parti Meclisine adaylık için bir isim üzerinde de uzlaşı sağlanamadı. Doğal delegelerle birlikte 20 isimden 4´ünün PM adaylığı için niyet ortaya koyduğu öğrenildi.
60 kişilik Parti Meclisine girebilmek için yüzlerce milletvekili ve delegenin kıyasıya bir yarış yaşacağı Kurultay´da Kayseri´den tanınmamış bir ismin normal haliyle PM listesinden çıkabilmesi zor gözüküyor.CHP tüzüğüne göre adayların çarşaf liste ile yarışacağı PM seçiminde genel başkanın anahtar listesine giremeyen veya delegelerin yakından tanımadığı bir ismin seçilebilme ihtimali zayıf gözüküyor?
Bu açıdan baktığımızda Parti meclisine Kayseri´den bir ismin girebilmesinin sürpriz olacağına kesin gözle bakılırken,Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Ali Paşa Tan´ın yeniden bu göreve seçilme ihtimali bulunduğu belirtiliyor.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı