CHP, GAZETECİLERE SALDIRIYI KINADI

CHP, GAZETECİLERE SALDIRIYI KINADI

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ümit Özer, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya´yı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Başkan Altınkaya son günlerde basına yönelik saldırıların arttığına dikkat çekerek, ?Hukukun dışına çıkarak gazetecilere fiziksel saldırıda bulunmak, tehdit etmeye kalkmak kabul edilemez´ dedi.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek  İl Başkanı Ümit Özer´e teşekkürlerini iletti. Altınkaya, Birçok manada zorlu günlerden geçiyoruz diyerek şöyle konuştu.

Ekonomik sıkıntı halen devam ediyor. Yanı başımızdaki coğrafyadaki sıkıntı halen devam ediyor. Böyle bir durumda inşallah daha iyi olur. yaygın medyada bazı meslektaşlarımıza yönelik zaman zaman saldırıların olduğunu görüyoruz. Açıkça ifade etmek istiyorum ki bunları kınıyorum. Şehrimizde de cemiyetimizin üyesi olsun veya olmasın farklı taraflardan tehdit ediliyorlar. Bunlar doğru değil. Gazetecide kötü niyette olabilir. Gazetecilerin arasında da az da olsa art niyetliler olabilir. Ama hukukun dışına çıkarak gazetecilere fiziksel saldırıda bulunmak, tehdit etmeye kalkmak kabul edilemez.

CHP İl Başkanı Ümit Özer ise son dönemde basına karşı yapılan saldırıları kınadığını belirterek şunları söyledi. 

Son dönemde basına yapılan saldırılar gerçekten çok çirkin saldırılar. Bu hepimizin vicdanlarını rahatsız ediyor. Ne yazık ki mevcut iktidarın dili, yaklaşımı ve tavırları insanları bir nevi teşvik ediyor noktasında. Ben burada emeğiyle hakkıyla gerçek anlamda gazetecilik yapan gazetecileri kutluyorum. Muhalefet partisi olarak da gerçekten onlara şükranlarımızı sunuyoruz. Artık Türkiye´nin gerçek sesleri gerçek olayları duymaya çok ihtiyacı var. 31 Mart yerel seçimlerini atlattık. İstanbul´da seçimler iptal edildi. Sayın Ekrem İmamoğlu 16 Milyon İstanbullunun Belediye Başkanıdır, kendisi seçilmiştir. 23 Haziran´da bu seçim yenilenecek. Biz inanıyoruz ki bu sefer fark atarak sonuç alacağız. Kayseri örgütü olarak elimizden geleni yapacağız. YSK´nın almış olduğu karar tüm Türkiye´nin vicdanını yaralamıştır.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”