CHP GENEL SEKRETERİ SINDIR:

CHP GENEL SEKRETERİ SINDIR:

?TEK ADAM İÇİN HAYIR DİYORUZ? ...

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır partisince yürütülen referandum çalışmaları kapsamında Kayseri il başkanlığını ziyaret etti. Sındır düzenlediği basın toplantısında ?Anadolu´nun dört bir köşesinde kardeşçe yaşayan bu millet yarında bir arada kardeşçe yaşamak istiyor. Bir siyasi partinin hegemonyası altına girmiş bir meclisi bir yargı sistemini hukuk sistemini ve tek adamlık hükümet anlayışını kabul etmiyoruz? diye konuştu?
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ile birlikte medya karşısına geçen İl Başkanı Feyzullah Keskin referandum çalışmaları hakkında bilgiler vererek ?Bu seçim bir anayasa tercihi ve gelecek sorunudur. partilerini meselesi değil memleket meselesidir. Diyerek şöyle konuştu. ? Sağduyulu siyaset ve seçim çalışması yapıyoruz fakat bir sürü haksızlıklara ve saldırılara mağruz kalıyoruz geçtiğimiz günlerde Yeşilhisar ilçesinde hayır pankartı indirilerek yakılmaya çalışılıyor saha çalışmalarında arkadaşlarımıza tahrik ve saldırılar olur biz bunların hepsine olabildiği kadar sağduyu ile karşılık vermeden çalışıyoruz?
CHP Genel Sekreteri İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır´da anayasa değişikliği konusuyla ilgili değerlendirmelerde bulunarak ? Referandum sürecinde bahsettiğimiz konulurdan biride hukukun üstünlüğüdür, referandumun birinci maddesi yargı bağımsızdır ifadesine anayasada tarafsızdır kelimesini de koyan bir madde değişikliğidir. Ama yargının anayasaya bağımsızdır ya da tarafsız gibi bir metin eklenmesiyle yargı bağımsız olmuyor tarafsız olmuyor maalesef ?dedi ve ekledi ? Hukukun üstünlüğünü adaleti ortadan kaldıran bu yaşadığımız uygulamalar anayasanın nasıl uygulanamaz hale geldiğinin göstergesidir. Hele hele anayasa mahkemesinin 15 üyesinin 12´sinin cumhurbaşkanının belirleyeceği diğer üçünün de TBMM üyeleri üzerindeki baskısıyla belirleneceği yani ülkenin en yüksek hukuk kurulu olan anayasa mahkemesinin tamamını bir kişi tarafından sürece sokan bir anayasa değişikliği teklifi. Maalesef Bu anayasa değişikliği teklifi bir siyasi partinin genel başkanının cumhurbaşkanı tek adam haline dönüştüren bakanların atama sonucu belirlendiği bir sistem, bir rejim değişikliği önümüze getiriliyor. ?
HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı