CHP GRUP BAŞKANI ÖZEL

CHP GRUP BAŞKANI ÖZEL

?BİZİM SAHİP ÇIKTIĞIMIZ ANAYASADIR?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Kayseri İl Başkanlığı´nı ziyaret ederek, partililer ile bir araya geldi? Parti çalışmaları hakkında il Başkanı Feyzullah Keskin´den bilgi alan Özel daha sonra medya mensuplarının karşısına çıkarak ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulunup soruları cevapladı?. Özel HDP´li eş başkanların ve milletvekillerinin tutuklanmasına dair yaptığı değerlendirmede "Sahip çıktığımız HDP´li milletvekilleri değil, Anayasa´nın kendisidir? ifadesini kullandı?
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ülke gündemine dair yaptığı değerlendirmede HDP´li eş başkanlarının ve milletvekillerinin tutuklanmasına dair "Cumhuriyet Halk Partisi 15 Temmuz´da ne diyorsa bugün de bunu söylüyor. Seçilmişlerin seçimle gitmesi esastır ama bu seçilmişlere suç işleme hakkı vermez. Bu seçilmişler suç işlediyse onlara yargı mercileri tarafından yapılan çağrılara uymama ve meydan okuma hakkı vermez. HDP milletvekilleri bu açıklamalardan sonra zorla götürmeyi bir gece yarısı operasyonuna dönüştürüp, bir terör örgütü operasyonuna dönüştürüp onu algı operasyonuna dönüştürmeye çalışan hükümete şunu söylemek lazım. Milletvekilleri anayasaya ve Anayasa Mahkemesi´nin kararı ve içtihatlarına göre tutuksuz yargılanırlar" ifadesini kullandı?
Sözlerinin devamında amaçlarının HDP´li milletvekillerine sahip çıkmak olmadığını, asıl niyetlerinin Anayasa´ya sahip çıkmak olduğunu vurgulayan Genel Başkan Yardımcısı Özel şunları kaydetti? "Bugün bizim tutuklu yargılanan HDP milletvekilleri değil, sahip çıktığımız şey anayasaya ve özgürlükleredir. Çünkü 1990´da yaşananlardan sonra o zaman bu mücadeleyi en sert ortaya koyan isimleri ´Aman mecliste siyaset yapsınlar´ diyordu. Bizim iktidar partisine uyarımız şudur. Bugün içeride tutulan her milletvekili ona oy veren halkın iradesini sözde temsil edemezken, bu kişilerin PKK´nın kucağına itilmesi daha doğrusu iktidar partisi eliyle PKK´nın güçlendirilmesine araç olmamak önemlidir. Bu ülkede PKK´yı güçlendirecek olan ne varsa, karşısında CHP´yi bulur."
HABER : C.ÜSTEN



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı