CHP HEYETİ KAYSERİ´Yİ DİNLEMEYE GELDİ

CHP HEYETİ KAYSERİ´Yİ DİNLEMEYE GELDİ

CHP HEYETİ KAYSERİ GAZETECİLER CEMİYETİNİ ZİYARET ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun görevlendirmesiyle ilimize gelen CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan, CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek ve CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ile CHP İl Başkanı Ümit Özer´den oluşan CHP heyeti Kayseri Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Ziyarette Kayseri Basın Tarihi hakkında CHP heyetine bilgiler veren Kayseri Gazeteciler Cemiyet Başkanı Veli Altınkaya, ?Gazetecilik Meslek Yasası´nın mutlaka çıkarılması gerektiğinin altını kalın çizgilerle çizip, CHP Milletvekillerinden destek talep etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun görevlendirmesiyle Kayseri´ye gelen CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan, CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık; CHP İl Başkanı Ümit Özer´in önceliğinde Kayseri Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ettiler?

Kayseri Gazeteciler Cemiyet Başkanı Veli Altınkaya ve Yönetim Kurulu Üyelerince ağırlanan Chp Heyeti´ne Kayseri Basın Tarihi hakkında bilgiler verip, ?Gazetecilik Meslek Yasası´nın mutlaka çıkarılması gerektiğinin altını kalın çizgilerle çizip destek talep eden Başkan Altınkaya şöyle konuştu. ?Kayseri´de ilk gazete bundan 109 sene önce 1910 yılında çıktı, 109 senelik basın tarihi mazimiz var.? İfadesini kullanıp şunları kaydetti? ?Kayseri aslında Orta Anadolu´nun basın merkezi durumundadır. Çevre iller Nevşehir, Niğde, Kırşehir, Sivas, Yozgat ve Aksaray gibi iller ağırlıklı olarak şehrimize bağlıdır. Kayseri´de günlük olarak resmi ilan alan 14 tane gazetemiz vardır. Bu sayı çok fazladır. Değişik periyotlarda haftalık, 15 günlük veya aylık çıkan 9-10 gazetemiz de var. 3 uydu, 4 karasal, 4 tane de internetten yayın yapan televizyonumuz var. 15 tane de radyomuz var. İnternet sitelerinin sayılarına bende yetişemiyorum. Bazen 15 oluyor bir bakıyorsunuz 25´e çıkıyor. Kayseri Gazeteciler Cemiyetimizin de kuruluşu 4 Şubat 1980´dir. 39 yıldır faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Büyükşehir Belediyemiz tarihi Kayseri Mahallesinde bizlere bir yer tahsis etti ve oraya Kayseri Basın Müzesi kurulacak. 110 yıllık Kayseri Basın Tarihimizi de müzemize önümüzdeki sene taşıyacağız. İcra ilanlarının dijital platformlarda yayınlanması maddesinin yasalaşması halinde zaten büyük sıkıntı içerisinde olan Türk basınının bitme durumuna geleceğine dikkat çekerken şunları söyledi. ?Bursa´nın en önemli medya kuruluşu Olay TV ve Olay Gazetesi kapatma kararı aldı. Bu da 150 meslektaşımızın işsiz kalması anlamına geliyor. Yine Kocaeli´de 14 yıldır resmi ilan alan Kandıra gazetesi de kapatıldı ve dijital yayına geçti. Bu yıl içerisinde resmi ilan alarak günlük yayın yapan 50 kadar gazete kapatıldı. Şu an 1000 kadar gazete Anadolu´da resmi ilan alıyor. Tabii uzun bir rapor halinde bunları milletvekillerimize vereceğim. Meclis iç tüzüğü gereği bütün millettekileri komisyon üyesi olmasa bile komisyon çalışmalarına bir şekilde gözlemci olarak katılabiliyorlar. Önümüzdeki hafta meclis açılıyor. Burada gündeme gelecek olan ve o paketin içerisinde yer alacak icra ilanlarının dijital platformlarda yayınlanması maddesi eğer yasalaşırsa Anadolu basınından çok İstanbul´da gazete filan kalmaz, bunu açık söylüyorum. İstanbul´da yayınlanan Türkiye geneli yanılmıyorsam 36 gazete var. Bunların aldığı resmi ilanların %50´si icra ilanıdır. Bu yerel basında, Anadolu basınında %20´dir. Bunun yasalaşması halinde topyekûn basının bitmesi demektir. Türkiye´de basın zaten çok büyük bir sıkıntı içerisinde bu şekilde olursa da basınının ölmesi anlamına gelmektedir. Bunu bu vesileyle ifade etmiş olayım.?

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık´da ? Türkiye genelinde 100 milletvekili arkadaşımız genel başkanımızın talimatıyla 24 ilde görevlendirildi. Bugün şehrimizde 3 değerli vekil arkadaşımızı ağırlıyoruz. Kayseri´ye gelen vekillerimiz şehrimize uzak isimler değil. Gidilen ilin fotoğrafının çekilmesi ve CHP´nin iktidarından beklentiler nelerdir bunların testi yapılıyor. Hem ekonomik hem de toplumsal barış açısından sıkıntıları biliyoruz. Çare ise Türkiye´yi tekrardan demokrasiye kavuşturmaktadır. ?ifadelerini kullandı.

Kayseri´yi dinlemeye geldiklerini belirterek sözlerine başlayan CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek ise, "Burada Kayseri´miz için neler yapabiliriz diye konuşmaya geldik. Kayseri basınımız için neler yapabiliriz diye konuşmaya geldik. Bu sıkıntıları mutlaka genel kurul aşamasında dile getireceğiz. Kayseri´de bütün sivil toplum örgütleri ile görüşüp neler yapacağımızın tespitini yapacağız. Kayseri bizim önemli illerimizden birisidir. Çok güzel şeyler hak ediyor. Bizde Kayseri´nin hak ettiği şeylere nasıl katkımız olacağını öğreneceğiz. Bunun içinde çalışmalar yapacağız" ifadelerini kullandı.



Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"