CHP İL BAŞKANI KESKİN:

CHP İL BAŞKANI KESKİN:

?KAYSERİLİ, İNSAN ÜZERİNE PAZARLIK YAPMAZ?

 

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Feyzullah Keskin, Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun Belçika´nın Brüksel kentinde düzenlenen Türkiye-Avrupa Birliği zirvesinin ardından uçakta gerçekleştirdiği açıklamalara tepki göstererek, ?Kayserili insan üzerine pazarlık yapmaz ? ifadesini kullandı?
CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin ? AB´den istenen yardım için ?Kayseri pazarlığı yaptık? diyen Başbakan Davutoğlu´na seslenerek ? Kayseri ticarette pazarlık yapmayı bilir, ancak hiçbir zaman insan canı üzerinden pazarlık yapmaz? diye konuştu?
?Ülkemize sığınanlara insani olarak destek olmak, yardım etmek elbette devletimize yakışandır, ancak kucak açılan bu insanların para karşılığı pazarlık konusu yapılması doğru değildir? diyen CHP İl Başkanı Keskin ? Sayın Başbakan Kayseri pazarlığı olarak adlandırdığı görüşmeleri başarılı bulmaktadır. Oysa alınacak 6 milyar Euro bu insanların kurtuluşu olmayacaktır. Sayın genel başkanımızın da ifade ettiği gibi gerekirse o 6 milyar Euro´yu biz verelim de Avrupalılar Suriyelileri kabul etsin veya ülkelerine dönsün. Neresinden bakarsanız bakın sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz ve yaşamaya devam edeceğiz görüntüsü hakim. Üstelik bunu bir ticari zeka örneği olarak ortaya koymak doğru değildir. Kayseri ticarette çok iyi pazarlık yapar, ama bugüne kadar kimse Kayserililerin insan canı üzerinden pazarlık yaptığına tanık olmamıştır? değerlendirmesinde bulundu?
Öte yandan Chp Kayseri Milletvekili Çetin Arık´da yazılı bir açıklama yaparak Suriyeli mültecilerinin hayatları üzerinden AB ile yürütülen görüşmeleri ?Kayseri Pazarlığı´ olarak yorumlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu´na tepki gösterdi. TBMM´deki görüşmelerde yerinden söz alan Arık, Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun sözlerini hatırlatarak, ?Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, tarih boyunca ticaretle anılan kentimizin tüccarları, çalışkanlıklarının yanı sıra pazarlıklarıyla da ün almıştır. Kayseri, alın terinin, üretimin yanındadır. Kayseri, ticaretin kuralları içinde bir malın alımı, bir malın satımında pazarlık yapar. Kayseri, hiçbir zaman insan hayatları üzerinden pazarlık yapmaz? şeklinde konuştu.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı