CHP İL BAŞKANI KESKİN

CHP İL BAŞKANI KESKİN

?ORGAN BAĞIŞINDA AVRUPA ÜLKELERİNDEN ÇOK GERİDEYİZ?

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP ) İl Başkanı Feyzullah Keskin 3-9 Kasım Organ Bağışı ve 4 Kasım Kızılay haftası nedeniyle bir açıklama yaptı. Organ Bağışının önemli olduğunu dile getiren Keskin, ? Organ bağışında Avrupa Ülkelerinden çok gerideyiz.? Diye konuştu.
2015 YILINDA ORGAN BULUNAMAYAN 2 BİN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Ülkemizde her yıl 3-9 Kasım tarihlerinde ´Organ Bağışı´ haftası olarak düzenlediğini dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Feyzullah Keskin, Türkiye´de organ bekleyenlerin sayısının 26 bini bulduğunu dile getirdi. Organ Bağışının ülkemizde oldukça az olduğunu da dile getiren Keskin şunları söyledi;? Organ bağışının bu kadar düşük olmasının tek bir nedeni olabilir, o da bu konunun halkımıza tam olarak anlatılamaması. Oysa kişi organlarını bağışladığında birçok insana yaşama şansı verebiliyor. Sağlık Bakanlığı´ndan alınan verilere göre son 5 yılda beyin ölümü gerçekleşen 8.601 hastanın sadece 2.045´inin organları nakil edilmiş. Türkiye´de 2015 yılında beyin ölümü gerçekleşen 1.969 kişiden sadece 472´sinin ailesi organ bağışını kabul etmiş. 2015 yılı içinde bekleme listesindeki yaklaşık 2.000 kişi ise organ bulunamaması nedeniyle yaşamlarını kaybetmiş.?dedi.
İNSANLARIMIZ DUYARLI OLMAZ ZORUNDA
?Organ bağışlanması noktasında İspanya´da bir milyon kişide 34, İtalya´da 21, Almanya´da 13 iken, Türkiye´de 6´ya düşüyor.? diye konuşan Keskin, ?Bu haftanın amacı organ bağışı konusunda insanlarımızın bilinç ve duyarlılıklarını artırmak, kamuoyu oluşturmaktır. Organ bağışı yeterli olarak yapılmayınca organ nakli bekleyen hastalarda her geçen gün artmakta ve bu arada da organ nakli beklerken bazı hastalar da hayatını kaybediyor. Son dönem organ yetmezliği olan hastalarda tek tedavi seçeneği organ naklidir. Başka bir çözüm yolu yoktur. Ülke olarak organ bağışı konusunda daha çok mesafe almamız gerekiyor. En fazla organ bağışı kıyı bölgelerde yani Akdeniz, Ege, Marmara bölgesinde yapılmaktadır. Doğuya doğru gidildikçe organ bağışı giderek azalmakta ve büyük bir kesiminde organ bağışı yapılmamaktadır.?şeklinde konuştu. Keskin açıklamasının sonunda vatandaşlara seslenerek, ? Organ Bağışı ile ilgili herkes elini taşın altına koymak zorunda. Organ bekleyen binlerce hastamızı hayata döndürebilmek için bu bağışı yapmalıyız.?dedi.
KIZILAY BİR YARDIM KURULUŞUDUR
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Feyzullah Keskin, Her yıl 29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arasında Kızılay Haftası´nı kutluyoruz. Kızılay hepinizin de bildiği gibi bir yardım kurumudur. Yardım insancıl bir duygudur. İnsanları yücelten bir düşüncedir. Bu düşüncenin yaygınlaşması, dünyamızı güzelleştirir. İnsanlar arasında birlik ve beraberlik duygularını geliştirir. Kızılay, savaş, deprem, sel baskını, yangın, salgın hastalık gibi felakete uğrayanlara yardım eder. Depremden, selden, yangından zarar görenlerin yardımına koşar. O yüzden Kızılay bizim için önemli bir kurumdur. Bu duygu ve düşünceler kapsamında Kızılay haftasını kutluyorum.?dedi.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı