CHP İL KADIN KOLLARI BAŞKAN YARDIMCISI KİBAR AKÇAY

CHP İL KADIN KOLLARI BAŞKAN YARDIMCISI KİBAR AKÇAY

"AYŞEGÜL´E ATILAN TEKME, İNSAN HAKLARINA ATILMIŞTIR"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Kadın Kolları üyeleri, İstanbul´da toplu taşıma aracında şort giydiği için bir erkek tarafından şiddet gören Ayşegül Terzi´ye yapılan saldırıyı kınadı.
Konuyla ilgili olarak parti binasında gerçekleştirilen basın açıklamasının sözcülüğünü, CHP İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Kibar Akçay yaptı. Giydiği kıyafet yüzünden bir erkeğin saldırısına uğrayan Ayşegül Terzi´ye yapılan saldırının, kadın haklarına yapıldığını kaydeden Kibar Akçay, "Ayşegül Terzi, mevcut hükümetin kadını ikinci sınıf gören söylemlerinden ve uygulamalarından cesaret alarak kadına şiddetin doğal ve meşru olduğunu düşünen zihniyetin son kurbanlarından biridir. Hayatımızın her alanına damgasını vuran, yaşam alanlarımızı daraltan otoriter zihniyet, toplumun demokratikleşmediği, hukukun sağlanamadığı bu ortamda şiddetin yapısallaşmasının örneklerini her gün her gün ayrı yerde, farklı biçimlerde göstermektedir. Kadını her alanda esir alan bu anlayış bu kez otobüsün içerisinde kendisini göstermiştir." diye konuştu.
CHP olarak, inançların ve fikir özgürlüklerinin siyasete alet edilmesine karşı olduklarını belirten Kibar Akçay, "Biz Atatürk devrimlerinin uygulayıcısı ve savunucusu kadınlar olarak kadın-erkek eşitliği temelinde mücadelemizi sürdürmeye, başı örtülü veya açık tüm kadınlarımızın haklarını sonuna kadar aramaya kararlıyız. Kadınların toplumda, eşit ve özgür bireyler olarak yaşamalarının önündeki her türlü engel bizim mücadele alanımız olacaktır. Ayşegül´e atılan tekme laikliğe, özgürlüğe ve insan haklarına atılan tekmedir. Adalet önünde, hak arama yolunda yalnız değilsin Ayşegül." ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İHA

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ