CHP KAYSERİ İL BAŞKANI ÖZER

CHP KAYSERİ İL BAŞKANI ÖZER

UĞUR MUMCU´YU ANDI

Uğur Mumcu´nun vefatının 26. yılı nedeniyle basın açıklamasında bulunan CHP İl Başkanı Ümit Özer, ?Hain bir saldırıda Mumcu´yu kaybettik? dedi.

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

?Karlı bir Ankara sabahında Türkiye, yazılmayanları yazan, söylenmeyenleri dile getirmekten çekinmeyen, yolsuzlukları ortaya çıkaran cesur kalemini Uğur Mumcu´yu hain bir pusuyla kaybetti. Yazdıkları yaşadığı döneme damgasını vururken yaptığı bazı tespitlerin bu gün de yaşanıyor olması, Uğur Mumcu´nun vefatından bu yana ülkemizin ilerleme kaydetmediğini göstermektedir. Cumhuriyette yazdığı ilk yazısında "iktisadi planlar siyasi müteşebbislerin kasalarına bağlanmış, vergiler dar gelirlilerin omuzlarına yüklenmiş, vergi adaleti, sosyal adalet, işçi hakları fantezi bir edebiyattan ileri gidememiş ve en fenası, siyasi ve iktisadi ahlak yoksunluğu bir sâri hastalık olmuştu" diyerek anlattığı ülkemizin hala aynı şartlarda yönetilmesi ne kadar acı vericidir.

Devletin içinde oynanan kirli oyunları, devlet içindeki devleti kaleme alması bazı kesimleri rahatsız etmiş harekete geçirmiştir.

Hayatı, gördüğü eksiklikleri yanlışları dile getirmekle geçen, sırf görevini yaptığı için hayatını alçakça bir saldırıyla kaybeden Uğur Mumcu bu gün korkan, görmedim, duymadım, abilerim ne derse onu yazarım diyen basın mantığına örnek olmalıdır. Türkiye de "gazetecilik" kavramını başka bir boyuta taşıyan Uğur Mumcu´yu her zaman saygıyla ve özlemle anacağız. Uğur Mumcu bizler için susmayan bir kalemdir.

Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Ahmet Taner Kışlalı, Abdi İpekçi, Çetin Emeç, Uğur Mumcu, Gaffar Okkan, Kayserimiz´den de Ömer Yılmaz, Hayrettin İstanbullu, Mustafa Kulkuloğlu gibi nice isimsiz demokrasi şehitleri Uğur Mumcu´nun da bir yazısında dediği gibi vurulsalar, parçalansalar bile her parçalarından kendileri gibi belki onları bile aşacak, vatan sevgisiyle dolup taşan gençlere dönüşeceklerdir. Gençlerin yitirdiğimiz bu değerlerimizi öğrenmeleri, anlamaları için bize düşen görev bu değerlerimizi unutturmamaktır. Onları davası bizim davamızdır. Uğur Mumcu´nun aramızdan ayrılışının 26. Yılında bir kez daha onu ve bütün demokrasi şehitlerimizi sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz.?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı