CHP KAYSERİ KOCASİNAN İLÇE BAŞKANI ÖZSOY

CHP KAYSERİ KOCASİNAN İLÇE BAŞKANI ÖZSOY

?EŞİT YAŞAM HAKKINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ?

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Anadolu Sakatlar Derneği´nde engellilerle bir araya gelen Kocasinan İlçe Başkanı ve yöneticileri adına bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Kocasinan İlçe Başkanı Mazhar Oğuz Özsoy yazılı bir açıklama yaparak yaşamlarının her alanında onlarca engele rağmen yaşamlarını devam ettiren engellilerin haklarını her zaman savunduklarını ve savunacaklarını vurgulayararak ?Sağlığımız, eğitimimiz, çalışmamız, yaşam alanlarımız engelleniyor. Engelli olanlar bizler değil, yaşam hakkımızı sınırlayan yüreklerdir? değerlendirmesinde bulundu?
3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Anadolu Sakatlar Derneği´nde engellilerle bir araya gelen Kocasinan İlçe Başkanı ve yöneticileri, engelli vatandaşlarla birlikte bir basın açıklaması gerçekleştirdiler...
Engelli bir vatandaş engellilerin sorunlarını dile getirmek için, rapor vermemiz zorlaştırılarak engelli sayısının her yıl düşük gösterildiğini ifade ederek, ?Bizler maalesef ki Dünya standartlarının altında hizmet görüyoruz. Kaldırımlar, yollar, toplu taşıma araçları hatta evler engelli bireylerin ihtiyaçlarına göre düzenlenmiyor. Evde bakım aylığı ve sakatlık maaşı kriterleri ağırlaştırılıyor. Bizleri evlere hapsetmeye çalışıyorlar. Bizden kaynaklanmayan kötü koşullar bizi eşit, özgür sağlıklı olmaktan alıkoyuyor, hatta öldürüyor? değerlendirmesinde bulundu?.
CHP Kocasinan İlçe yönetim kurulu, Engelli bireylerin sorunlarını dinledi ve Anadolu Sakatlar Derneği Genel Başkanı ve yöneticilerinden sorunlarla ilgili bilgi aldı. Yönetim kurulu adına açıklama yapan konuşan Başkan Mazhar Oğuz ÖZSOY, ?Birleşmiş Milletler´in 1992 yılında almış olduğu karar sonrası ?Uluslararası Engelliler Günü? olarak ilan edilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engelli bireyleri anlayabilmek ve sorunlarına dikkat çekebilmek açısından önemli bir gün.Gerek sosyal gerekse iş yaşamında kendilerine çok zor yer bulan ve yaşamın birçok alanında çeşitli ?engeller? ile karşı karşıya kalan engelli vatandaşlarımızla birlikte yaşadığımızı unutmamamız gerekiyor. Çünkü gündelik hayatta karşılaştıkları sorunlar sadece engellilerin değil, hepimizin sorunudur. Dolayısıyla bizlerinde üzerimize düşen sorumluluğun farkında olarak hareket etmemiz gerekiyor.? Diye konuştu?
Engellilere verilen sözlerin tutulmadığından bahseden Özsoy, ?Engellilere her yıl 3 Aralık´ta sözler verilip bir gün sonra maalesef ki unutulmaktadır. Engelli vatandaşlardan oy almak için engellilerin kaliteli yaşam hakkı olduğunu dile getiren iktidar partisi işleri bittikten sonra tüm vatandaşlara yaptıkları gibi verdikleri sözlerin arkasında durmamaktadırlar. Bizler engelli kardeşlerimizin hakları olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz ve getirmeye devam edeceğiz. İktidara geldiğimizde ise hiçbir engellinin sorun yaşamayacağının garantisini veriyoruz. Fırsat tanındığı zaman toplumun en çok üreten kesimi olmaya aday olan engelliler Türkiye´de halen istihdam, eğitim, ulaşım ve erişim alanlarında bin bir sorunla karşılaşmaktadır. Başta siyaset kurumu olmak üzere engellilerin her alanda temsil hakkının sağlanması gerekirken bugün hükümetin yasayla getirdiği engelli kadroları bile boş bırakılmakta, engellilere engel olunmaktadır. Tüm yurttaşlar için eşit yaşam haklarını sağlamayı kendisine hedef edinmiş Cumhuriyet Halk Partisi´nin İlçe Başkanı olarak, milyonlarca engelli yurttaşımızın ve ailelerinin sorunlarını dile getirmeye ve onların her alanda sesi olmaya söz veriyoruz.? İfadelerini kullandı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı