CHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ARIK:

CHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ARIK:

?GÖREV BAŞINDA ÖLDÜRÜLEN SAĞLIKÇI ŞEHİT SAYILSIN? ...

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, görevleri nedeniyle öldürülen ya da engelli kalan sağlık personelinin vazife malulü olması için kanun teklifi verdi. 2330 Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Kanunu´nda değişiklik yapılmasını teklif eden Arık, sağlık çalışanlarının bu kanun kapsamında değerlendirilmemesinin bir çelişki olduğunu belirtti.
CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, görevleri sebebiyle öldürülen yada engelli kalanların haklarının düzenlendiği 2330 Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Kanunu´nda değişiklik yapılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı´na kanun teklif sundu.
Sağlık çalışanlarının söz konusu kanun maddesinde yer almadığına dikkat çeken Arık, kanun teklifinin gerekçesinde şu görüşlere yer verdi: ?Son yıllarda sağlık çalışanlarına dair şiddet kaygıyla izlenmektedir. Dr. Ersin Arslan, Dr. Kamil Furtun ve Dr. Aynur Dağdemir gibi görevi başında şehit edilen sağlık personelleri geride gözü yaşlı eş, çocuk ve sevenlerini bırakmaktadır. Görevleri başında ve sağlık personeli olduğu için şehit edilen sağlık çalışanlarına ?Görev Şehidi? beratları verilmesine rağmen görevleri başında veya sağlık personeli olduğu için hayatını kaybeden ve engelli duruma düşen sağlık hizmeti veren personel ve geride bıraktıkları özlük hakları açısından mağdur olmaktadır. Çünkü görevleri sebebiyle öldürülen ya da engelli kalan sağlık çalışanları 2330 Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Kanunu kapsamında sağlık personeli yer almamaktadır. Dolayısıyla devlet olarak manen görev şehidi olarak verilen berat ?vazife malulü? olarak kabul edilmemesi gibi bir çelişki ortaya çıkarmaktadır. Devletin görevi Anayasa´da, bireyin can ve mal güvenliğini korumak olarak belirtilmiştir. Sağlık hizmeti veren personel de halkın sağlığına yönelik hizmetleri ile can güvenliğine dair kamu hizmeti vermektedir. Buna rağmen, kendisine karşı olan her türlü saldırıya karşı korunmasız olan bu meslek grubunun, elem verici malum olaylar sonucunda kendisi ve yakınları mağdur durumda kalmaktadır. Söz konusu bu çerçeve kanun teklifi, yukarıdaki ana gerekçe üzerine 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık bağlanması hakkında kanunda bir değişiklik yaparak sağlık personelini de kanun kapsamı içine dahil etmeyi amaçlıyor.?

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı