CHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ARIK

CHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ARIK

DEVELİ´NİN İL OLMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ VERDİ?

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri´nin Develi ilçesinin il olması için kanun teklifi verdi. Bütünşehir Yasası ile mahalleye dönüşen uzak köyler başta olmak üzere hizmet kalitesinde çeşitli sıkıntıların yaşandığını ifade eden Arık, Develi´nin il olmasıyla ilçe ve köylerin hizmet kalitesinin artacağını ve yaşanan mağduriyetlerin azalacağını vurguladı?
CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Develi´nin il olması için hazırladığı kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı´na sundu.
Kayseri´nin Bütünşehir Yasası ile uzak köylerinin mahalleye dönüştürüldüğünü ifade eden Arık, köylülerin mağduriyetlerle karşı karşıya kaldığını ifade etti. Kayseri´nin kent merkezi ile ilçeleri arasındaki gelişmişlik farkının çok büyük olduğunu söyleyen Arık, çevre illerin teşviklerden yararlanmasına rağmen Kayseri´nin ilçelerinin bu teşviklerden faydalanmadığı ve faydalanması gerektiğini ifade ederek TBMM Başkanlığı´na sunduğu kanun teklifinin gerekçesinde de şu görüşleri dile getirdi:
?Bütünşehir Kanunun hayata geçmesinin ardından Kayseri´nin diğer ilçelerinde olduğu gibi Develi´de de belde ve köyler mahalle statüsüne dönüştü. Bu dönüşüm hızla göç veren ilçe ve köylerdeki nüfus azalışı daha hızlandırdı. Köy hayatı yaşayan ancak şehir merkezindeki yurttaşların tabii olduğu yasalarla yönetilmek istenen vatandaşlarımızın sorunları katlanarak büyümektedir. Köylerde yaşayan vatandaşlarımızın başta imar konusu olmak üzere birçok konuda mağdur oldukları gözlemlenmektedir. Bunun yanı sıra teşviklerin şehir merkezi bazlı ele alınması nedeniyle çevre iller teşvik kapsamındayken, gelişmişlik olarak bu merkezin çok gerisindeki Kayseri´nin ilçeleri teşviklerden yararlanamadığı için yatırım da yapılmamaktadır. Potansiyel olarak il olmayı çoktan hak eden Develi´nin il olması, öncelikle büyük bir problem olan köyden kente göçün önünü kesecektir. Yeni bir cazibe merkezi olacak Develi, hinterlandına da canlılık getirecektir. Bu bağlamda; Kayseri´nin Tomarza ve Yahyalı ilçeleri ile Adana´nın Tufanbeyli ve Saimbeyli ilçelerinin mahalleleriyle bağlanarak Develi ismi ile yeni bir il kurulması öngörülmektedir.?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı