CHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ÇETİN ARIK,

CHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ÇETİN ARIK,

?BIÇAK PARASI DEVLET ELİYLE YASALLAŞTI?

CHP Kayseri  Milletvekili  Çetin Arık  Türkiye Büyük Millet  Meclisi  Plan Bütçe Komisyonu´nda Sağlık Bakanlığı politikalarını eleştirdi?  Arık ?Bıçak Parası´nın devlet eliyle yasallaştığını  iddia ederek ?Paranız nereye kadar yetiyorsa o kadar sağlık hizmeti alıyorsunuz? değerlendirmesinde  bulundu?

Cumhuriyet Halk Partisi  Kayseri Milletvekili Çetin Arık;  Sağlık Bakanlığı´nın bütçesinin görüşüldüğü  Türkiye Büyük Millet  Meclisi  Plan Bütçe Komisyonu´nda gerçekleştirdiği  konuşmada Sağlık Bakanlığı politikalarını eleştirdi?  Adalet ve Kalkınma Partisi  iktidarının, ?Sağlıkta Dönüşüm´ programının herkesi hasta ettiğini  iddia eden Arık ? AKP iktidarı öncesindeki sistemde  yanlıştı. Ama getirdiğiniz sistem daha da yanlış. ?Bıçak Parası´nı devlet eliyle yasal hâle getirdiniz ve şu anda vatandaş parası  nereye kadar yetiyorsa o kadar sağlık hizmeti alabiliyor? diye konuştu.

Sözlerinin  devamında  hekimlere  uygulanan ?Performans Sistemi´ni  de eleştiren Arık ?Hastaya nasıl bakıldığı önemli değil, kaç dakikada bakıldığı önemli değil; kaç hasta baktığınıza göre puan veriyorsunuz. ?Kaç hasta baktınız?´ Ama ?Bu hastaya nasıl baktınız?´ diye sormuyorsunuz. Bir hekim günde 120 hastaya nasıl bakar ? Bugün 120 hasta bakılıyor. Ve 13 milyon MR çekilmiş çünkü bakılmıyor ki hastaya; geliniyor, bakılıyor, tetkik isteniyor. Ne kadar muayene ettiniz, ne kadar tetkik istediniz, ne kadar ameliyat ettiniz o kadar para alınıyor? diye konuştu?

Sözlerinin  sonunda  ?Şehir Hastaneleri´nin de  sorunlu olduğuna dikkat çeken Arık, işletmecinin kar ettiğini vatandaşların ise mağdur edildiğini iddia  ederek ? Kayseri Şehir Hastanesi  427 milyon TL´ye mal oldu?  Yüklenici firmaya 25 yıl içinde 3 milyar 433 milyon 250 bin lira para ödenecek?  ifadesini  kullandı?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı