CHP KOCASİNAN´DA DELEGE SEÇİMİ YAPILDI

CHP KOCASİNAN´DA DELEGE SEÇİMİ YAPILDI

14 EKİM´DE MELİKGAZİ SEÇİMİYLE SONA ERECEK ...

Cumhuriyet Halk Partisi Kocasinan teşkilatında delege seçimi yapıldı. CHP il Başkanı Feyzullah Keskin,Bizde her şey demokratiktir, sandığı koyarız, üyelerimiz gelirler kendi mahallesindeki kendi delegelerinin seçimini yapar. Dedi. Keskin, tezkereyle ilgilide Ülkemize gelebilecek tehdit nerden gelirse gelsin bizler parti ve  siyasi görüş ayrımı yapmadan onun yanında yer alırız değerlendirmesinde bulundu.

Cumhuriyet Halk partisi Kocasinan teşkilatında gerçekleştirilen delege seçimine çok sayıda partili katıldı. 10 Eylül´de başlatılan delege seçimi  14 Ekim´e kadar sürecek, konuyla ilgili mikrofonlarımıza açıklama yapan Kocasinan ilçe başkanı Mazhar Oğuz Özsoy,  Demokrasimizin olmazsa olmazlarından üyemizin özgür iradesiyle kendi temsilcilerini seçmesi  en doğal olay. Diyerek şöyle konuştu.

  Bugünde bayram havasında geçen bir delege seçimimiz var. Arkadaşlarımız kendi mahallelerinde çalıştığı listeleri yarıştırıyorlar. Dolayısıyla sonuçta mahalleyi temsil edecek arkadaşlarımız partimizi en iyi şekilde temsil edecek olan başkan adayını belirleyecekleri için mutluyuz. Bayram havasında geçmesi ve tercihlerinin hangi yönde tecelli edeceğini akşam göreceğiz. Daha sonrada o seçilen arkadaşlarımız ilçe başkanımızı seçecekler.

Tezkereyle ilgili görüşlerini de açıklayan Özsoy şöyle devam etti. 

Partinin yetkili organlarından evet çıktığı zaman elbette bizde partinin birer neferleri olarak söylenen sözün arkasında durarak evet diyeceğiz. Dolayısıyla ülke sorunu olduğu zaman hiçbir şey bunun önüne geçemez. Temel konu vatansa, gerisi teferruattır.

CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin´de delege seçimleri hakkında genel bilgi verdi. Tezkereyle ilgili görüşlerini açıklayan Keskin şöyle devam etti.

  Biz delege seçimlerini 10 Eylül´de başlattık, 14 Ekim´e kadar sürecek tüm Türkiye´de.  Tabi bizim partimizin yapı şekli tavandan tabana değil, tabandan tavanadır. Yani bizde işaret gösterilerek birisinin seçilmesi olmaz. Bırakın il, ilçe delege seçimlerimiz, mahalle delegelerimiz dahi o şekilde olmaz. Bize sistem mahalle delegeleri kendi mahallesinde toplanarak mahallede ilçe delegelerinin seçimini yaparlar. Bugünde onun ilk aşaması. Bizde sistem muhtarlık mahalle delegeleriyle başlar, ilçe başkanlarını seçerler, ilçe başkanlıklarında seçilecek olan delegelerimiz ili, ile seçilecek olanda genel başkan ve kurultayı seçerler.  Dediğim gibi tabandan tavana doğru çıkan bir yapı içindeyiz. Bizde her şey demokratiktir, sandığı koyarız, üyelerimiz gelirler kendi mahallesindeki kendi delegelerinin seçimini sağlarlar. Bugünde Kocasinan ilçemizin seçimi var. 14 Ekim´e kadar da bütün seçimlerimizi bitireceğiz.

   Bizim için en önemli nokta bu ülkenin üniter yapısıdır, vatandır, vatan sevgisidir. Ülkemize gelebilecek tehdit nerden gelirse gelsin bizler parti ayrımı yapmadan, siyasi görüş ayrımı yapmadan onun yanında yer alırız. Çünkü eğer konu vatansa gerisi teferruattır. Bizim için önemli olan vatanın birliğidir. Vatanımıza, oradaki oluşturulacak bir bölgenin de ülkemiz için ciddi bir tehdit olacağının farkındayız.  Böyle bir durumda bizim Cumhuriyet Halk Partisi, olarak sessiz kalmamıza imkân yoktur. O anlamda biz tezkereye de evet dedik. Çünkü ülke bütünlüğünü zedeleyecek olan aşağıda olur. Tabi biz bunu en başından itibaren eleştirdik.  Bugün karşı çıkılan, itiraz edilen Barzani´yi kırmızı halılarla karşılayan, hava alanına onların bayrağını asan bugünkü Adalet  ve Kalkınma Partisi Genel Başkanına biz o zamanda söyledik. Bu yaptığınız yanlıştır, bundan bir an önce dönün demişti.

Melikgazi İlçe Başkanı avukat  İbrahim Kaan´da seçimlerle ilgili şöyle konuştu

Partimiz bir sürecin içinde. Mahalle delege seçimi, ilçe kongreleri, il kongreleri ve kurultay. Ben bütün üyelerimizin demokrasi şölenin hayırlı olmasını diliyorum.?

CHP Kayseri Milletvekili Adayı-Aşkın Genç ise, ?Bildiğiniz gibi Türkiye´nin demokratik kuralara en çok uyan partisi Cumhuriyet Halk Partisidir. Bu delege seçimlerimizin hem şehrimize hem ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum, tüm üyelerimize partimize ülkemize başarılar getirmesini diliyorum. 



Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”