CHP KURULTAY DELEGESİ AYHAN GÜLSOY

CHP KURULTAY DELEGESİ AYHAN GÜLSOY

?İKTİDAR YENİ KAPI RUHUNA TUZ RUHU DÖKMESİN?

Cumhuriyet Halk Partisi eski İl Başkanı ve Kurultay Delegesi Ayhan Gülsoy haber merkezimize yaptığı değerlendirmede iktidarın OHAL Kararnamelerini amacını aşan ölçüde kullandığını iddia ederek ?Kanun Hükmündeki Kararnameler başına buyruk, gelişigüzel, sadece AK Parti Yönetimi´nin kendi kafasına uygun tarzında kullanılmakta,bir çok konu oldu bittiye getirilmektedir. Bu anlayışla yoluna devam eden iktidar ?Yeni Kapı Ruhu´na tuz ruhu dökmemeli? ifadesini kullandı?
Cumhuriyet Halk Partisi eski İl Başkanı ve Kurultay Delegesi Ayhan Gülsoy haber merkezimize yaptığı değerlendirmede iktidarı eleştirerek ??Yeni Kapı Ruhu´ zedelenmektedir. Olağan Üstü Hal Kararnameleri amacını aşan tarzda gelişi güzel kullanılmaktadır ? ifadesini kullanıp şöyle konuştu ?CHP´nin tavrında bir değişiklik olduğunu düşünmüyorum; çünkü CHP başından beri, yıllardan beri darbeye karşı olduğunu belirtmiştir. Bunu sık sık en güzel Genel Başkanımız dile getiriyor. Darbelere kesinlikle karşıyız, nitekim karşı olduğumuzu da 15 Temmuz gecesi belli ettik. CHP´li Milletvekilleri Meclis´te, CHP´li yurttaşlarımız seçmenlerimiz de meydanlarda darbeye tepkilerini gösterdi ve bu doğrultuda da Sayın Genel Başkanımız Yeni Kapı Mitingi´ ne katıldı, Yeni Kapı Ruhu´nun oluşmasına büyük katkı sağladı; ancak daha sonraki gelişmelere baktığımız zaman örneğin; Kanun Hükmündeki Kararnameler´ in başına buyruk, gelişigüzel, sadece AKP Yönetimi´nin kendi kafasına uygun tarzında gelişme göstermesi ile Sayın Genel Başkanımız, bunların yanlışlığını dile getirdi. Aksine yine ulusal bütünlüğümüz için darbelere karşı yek vücut mücadele için biz yine eski düşüncemizi koruyoruz; ama ne var ki ülkeyi yönetenler bu ruha sahip çıkmalı. Hatta ben diyorum ki: ?Yeni Kapı Ruhu´na İktidar tuz ruhu dökmesin yeter!´ Yani; Yeni Kapı Ruhu´ndaki yeni anlayış eğer bundan sonra da sürdürülürse, ülkemizin birliği dirliği inanıyorum ki daha sağlam daha güçlü olacaktır?
Gülsoy sözlerinin devamında CHP´nin OHAL Yasaları ile ilgili karşı çıktığı görüşün tamamen hukuki dayanaklara dayandığını vurgulayarak ?Çünkü kural gereği, yasa gereği, anayasa hükmü gereği eğer bir OHAL Yasası ilan etmişseniz veya Kanun Hükmündeki Kararnameler ile birtakım işleri düzene koyacaksanız; bu yalnızca darbeye ilişkin konular üzerinde olabilir. Çünkü bir konu sınırlaması var, bir süre sınırlaması var. Baktığımız zaman Cumhuriyet´in temel noktalarına dahi zarar vereceği konuşulan tartışılan kimi konular da elden çıkarılmak isteniyor? diye konuştu?
Gülsoy sözlerinin sonunda ?Bir oldu bitti söz konusu. Nitekim Bazı AKP´li yetkililer de açıkça dile getiriyorlar, bu yüzden de onların kafalarında ne olduğunu anlamak çok zor olmasa gerek. ?Eğer bu OHAL Yasaları olmasaydı, biz bu yaptıklarımızı, bu çıkardığımız Kanun Hükmündeki Kararnameleri kanunlaştıramazdık, onları uygulamaya koyamazdık.´ deyişlerinden de anlaşıyor ki burada bazı konularda da fırsatçılık yapılıyor. Bugüne kadar yapmak isteyip de yapamadıkları ya da toplumsal tepki gelir diye, toplumdan bir muhalefet şerhi konur diye kaygılandıkları ne varsa onları da bu torbanın içine katarak bir an önce çıkarıyorlar. Örneğin; GATA´ nın sivil hastaneye dönüştürülmesi. Askerler ne diyor? Biz terörle mücadele ediyoruz, burada yaralanıyoruz, bizim tedavimiz süresince daha güvenli bir hastanede olmamız gerekmez mi?? dedikleri zaman herhalde AKP Hükümeti verecek cevap bulamıyor diye düşünüyorum.? Dedi..
HABER: C.ÜSTEN



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı