CHP MELİKGAZİ ADAYI KARAOĞLU,

CHP MELİKGAZİ ADAYI KARAOĞLU,

?TARIM KALKINMA KOOPERATİFİ VATANDAŞA BÜYÜK AVANTAJ SAĞLAYACAK?

CHP Melikgazi Belediye Başkan adayı Dr. Sema Karaoğlu, kırsaldan kente göçü önlemek için Melikgazi Tarım Kalkınma Kooperatifini hayata geçireceklerini söyledi. Bu kooperatife üye olmanın vatandaşa büyük avantajlar sağlayacağını dile getiren Karaoğlu, ?Ayşe teyzenin, Mehmet amcanın ürettiği mahsulü alacağız. Kimsenin elinde tarımsal ürünü kalmayacak ve üretici kara kara düşünmeyecek. Yani birlik, beraberlik ve dayanışma içinde küçük lokmamızı büyük edeceğiz.? dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Melikgazi Belediye Başkan adayı Dr. Sema Karaoğlu, hazırladıkları projelerle ilçenin ve vatandaşın sorunlarına çözüm sunacaklarını söyledi. Hedeflerinin ilçe genelinde mutlu ve üreten insan olduğunu kaydeden Karaoğlu, bu kapsamda özellikle kırsal mahalleler için Melikgazi Tarım Kalkınma Kooperatifini hayata geçireceklerini ifade etti. Üretmeden, kalkınmanın, gelişmenin mümkün olmadığını dile getiren Karaoğlu, bu projenin aynı zamanda kanayan yara olan kırsaldan kente göçü de önleyeceğine dikkat çekti.

?ÜRETİCİMİZİ KORUYUP, KOLLAYACAĞIZ?

Üreticiyi her alanda koruyup, kollayacaklarını anlatan Dr. Sema Karaoğlu, şunları söyledi, ?Amacımız kırsal kesimden kente göçü önlemek. Bu konuda ne yazık ki yıllardır bir yol alınamadı. İlçeler her geçen gün kan kaybediyor. Mahalleye dönüştürülen köylerimiz ilgisizlikten yana dert yanıyor. Üretici, üretmekten korkuyor. Ürettiği malı ya satamıyor ya da satsa bile zarar ediyor. Hal böyle olunca da doğduğu topraklarda geçim sıkıntısı ile birlikte daha fazla dayanamayıp, evini, toprağını bırakıp kentin yolunu tutuyor. Biz bu sorunu çözeceğiz. Tam tersine, kentten kırsala geri dönüşü arttıracağız. Kuracağımız Melikgazi Tarım Kalkınma Kooperatifi bu anlamda vatandaşın derdine çare olacak. Kooperatife üye olan ayrıcalıklı olacak. Lokmayı büyütmenin yolu olacak. Bu kooperatife üye olanlar ekip, biçtiklerini getirecekler. Örneğin evde, reçel, mantı, tarhana yapanlar ürünlerini getirecekler, kuruttukları meyveleri, yaptıkları pestilleri, gilaburu sularını getirecekler. Ayşe teyzenin, Mehmet amcanın mahsulünü satın alacağız. Kimsenin elinde tarımsal ürünü kalmayacak. Çiftçimiz, korkmadan üretecek. Kooperatif aracılığıyla ürünleri onlar adına belediye olarak biz değerlendireceğiz. Satın alacağız, üretici ile alıcıyı buluşturacağız. Birlikte kooperatif ruhuna uygun olarak hareket edip, dayanışma içinde alın terimizle üretip, kazanacağız. Yani hep birlikte Melikgazi´de küçük lokmamızı büyük edeceğiz.?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı