CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU MUHTARLAR TOPLANTISI’DA

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU MUHTARLAR TOPLANTISI’DA

“İHALEYİ NEDEN DOLAR İLE YAPTIK?”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin İl Başkanlığınca tertiplenen ‘Muhtarlar Toplantısı’na iştirak etmek üzere geldiği ilimizde iktidara yönelik ağır eleştirilerde bulundu. Genel Başkan Kaılıçdaroğlu “‘Şehir Hastaneleri’ ve ‘İstanbul Hava Limanı’ nın yapım maliyetleri ile ilgili kamuoyuna neden bilgi verilmiyor ve "İhaleyi neden dolarla yapıyorsunuz? Hani milliyetçiydik, yerliydik? Yarın ihtilaf çıktı diyelim, dava nerede görülecek? Londra mahkemelerinde mi? “ ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin İl Başkanlığınca tertiplenen ‘Muhtarlar Toplantısı’na iştirak etmek üzere geldiği ilimizde mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Radison Blu Otelde gerçekleştirilen etkinliğe misafirler geniş güvenlik önlemleri altında alındı.

İlimizin değişik mahallelerinde görev yapan muhtarların yanı sıra Türkiye Muhtarlar Derneği Kayseri İl Başkanı Yakup Er’de iştirak etti. Er katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada hiç CHP'ye oy vermediğini vurgulayarak başladığı sözlerinin devamında şunları kaydetti. "CHP'li olmayan bir vatandaş, dernek başkanı olarak; bu güne kadar CHP'ye oy vermedim. Vermeyi düşünebiliriz. Bu ülkenin en eski partilerinden olan CHP'ye oy vermek isteriz. Ama Kayseri kadrosunun, çalıştığı gibi bütün illerde de örgütlerinizin sergilemesini temenni ediyorum. Sonuçta demokratik bir partisiniz. Bugün başka siyasi partilere oy veren insanların gerek aktif siyasette, gerek sosyal hayatta parti değiştirip değişik örgütlerden aday olduğunu, bugün Mansur Yavaş Bey'in MHP'den adayken CHP'den belediye başkanı olduğu gibi örnekler verebiliriz. Nacizane sivil toplum örgütleri olarak sizlere tavsiyesi bütün örgütlerinizin Kayseri gibi çalışmasını temenni ediyoruz. Kayseri örgütünüzden çok memnunuz"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’da havaalanlarının maliyeti üzerinden hükümete yüklendi. Yapılan şehir hastanelerine ve havaalanlarına karşı çıkmadıklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Şehir hastaneleri yapıldı, karşı çıkmadık. Şunu sorduk: Kaça yapıldı? 600 milletvekili de bilmiyor" iddiasında bulundu.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu sözlerinin devamında "Benim milliyetçilik anlayışım vatanseverliktir. Eğer 21. yüzyılın Türkiye'si Londra'daki bir avuç tefeciye para dileniyorsa ben o yöneticilerin hiçbirisine milliyetçi diyemem. Başkasına el avuç alan emir alır. 18 yılda 187 milyar dolar faiz ödemişseniz hepimizin düşünmesi lazım." İfadesini kullanıp "İhaleyi neden dolarla yapıyorsunuz? Hani milliyetçiydik, yerliydik? Yarın ihtilaf çıktı diyelim, dava nerede görülecek? Londra mahkemelerinde mi?” diye sordu

Konuşmasında değeri 20 milyar dolar Tank Palet fabrikasının Katar Ordusuna satılması konuşundu da gündeme getiren Kılıçdaroğlu “ Fabrika ordunun. 20 milyar dolarlık ordunun Tank Palet fabrikası Katar ordusuna verildi. Kaç liraya verildi bilen var mı? 0 dolar. 1 dolar dahi almadılar” iddiasında da bulunarak "Ordunun hakkını hukukunu kim savunacak? Mustafa Kemal'in ordusunu kim savunacak? Tank Palet Fabrikasının Katar'a bedava verilmesin sadece ben mi karşı çıkacağım? Sizin de karşı çıkmanız lazım" ifadesini kullandı.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı