CHP İL BAŞKANI ÖZER’DEN TARIM VE ORMAN BAKANINA TEPKİ

CHP İL BAŞKANI ÖZER’DEN TARIM VE ORMAN BAKANINA TEPKİ

“TARIM BAKANI KENDİNİ YALANLIYOR”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ümit Özer, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin Kayseri’de yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Bakan Pakdemirli’nin Türkiye’de tarım ve hayvancılığın bitme noktasına geldiğinden dahi habersiz olduğunu belirten Özer, “Sayın Bakan kendi kendini yalanlamaya devam ediyor. Dün ‘Türkiye’de para var ki ithalat yapıyor’ diye saman ithalatını savunmaya çalıştığını unutan Sayın Bakan, bugün kendi kendini yalanlıyor” diye konuştu.

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, Kayseri’de katıldığı programda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye tepki gösterdi. AK Parti iktidarı döneminde tarım ve hayvancılığın bitme noktasına geldiğini iddia eden İl Başkanı Özer, Türkiye’nin sığır ithalatında dünya ikincisi, Avrupa birincisi olduğunu hatırlattı. Dünyanın kendi kendine yeten 7 ülkesinden biri olan Türkiye’yi saman ithal eden ülke durumuna AK Parti politikalarının getirdiğini belirten Özer, “Bugün bir Türkiye gerçekleri var, bir de AK Parti’nin gerçekleri var. Örneğin AK Parti’nin enflasyonu yüzde 10’lar seviyesinde geziyor, ama hiç hesap bilmeyen vatandaşlarımızda biliyor ki gerçek enflasyon bunun çok çok üstünde. Zaten AKP işçinin memurun ücretine gelince kendi enflasyonunu baz alıyor, ama doğalgaza, vergi ve harçlara gelince Türkiye gerçeklerini baz alarak yüzde 50’lere varan zamlar yapıyor” diye konuştu.

AKP’nin tüm politikalarının yalan üzerine kurulduğunu belirten Özer, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “O kadar çok yalan söylüyorlar ki, kendileri de yalanlarına yetişemiyor. Dün söylediklerini bugün yalanlayıp, yarın yeni bir yalanla halkın karşısına çıkıyorlar. Sayın Bakan’da kendi kendini yalanlamaya devam ediyor. Dün, ‘Türkiye’de para var ki ithalat’ yapıyoruz diye saman ithalatını savunmaya çalıştığını unutan Sayın bakan bugün kendi kendini yalanlıyor. Sayın Bakan unutmuş, biz kendisine bir hatırlatma yapalım: Türkiye; Rusya, Almanya, Fransa, Ukrayna’dan buğday; İngiltere ve Hırvatistan’dan arpa; Gürcistan’dan saman; Türkmenistan ve Hindistan’dan pamuk; Arjantin ve Brezilya’dan mısır; Vietnam, Tayland’dan çeltik ve pirinç; Mısır ve Çin’den kuru fasulye; Kanada’dan nohut ve yeşil mercimek; Ukrayna ve Kanada’dan bezelye; Bulgaristan’dan kurbanlık koyun; Şili, Uruguay ve Fransa’dan büyükbaş hayvan; Sırbistan’dan lop et ithal ettik. Bu listeyi çok daha uzatabiliriz . Maalesef Sayın Bakanın Türkiye’de tarım ve hayvancılığı bitirme noktasına getirdiklerinden de haberi yok. Madem Sayın Bakanın söylediği gibi kendi kendimize yeten bir ülkeyiz, bunca ithalatı neden yapıyoruz. Yoksa Sayın Bakan kendinden önceki AK Partili tarım bakanlarına özendi de, Fransız çiftçisine katkılarından dolayı Fransa’dan şövalye unvanı almak için mi ithalata yükleniyor.”.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı