CHP İL BAŞKANI SADIK ATİLA: “BU TÜKETİCİDEN ALINAN HAKSIZ BİR KAZANÇTIR”

CHP İL BAŞKANI SADIK ATİLA: “BU TÜKETİCİDEN ALINAN HAKSIZ BİR KAZANÇTIR”

CHP İl Başkanı Sadık Atila, yaptığı açıklamasında “Elektrik Sayaçlarından vurgun yapan şirketlerin, Kayıp Enerji Bedeli adı altında ücret almaya devam etmektedir” dedi.

CHP İl Başkanı Sadık Atila, şirketlerin, elektrik sayaçlarından sonra kaçak enerji kaybı adı altında vatandaşlardan haksız gelir elde ettiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Elektriği kaçak olarak kullananların yol açtığı zarar ile elektrik hizmetinin sunulması esnasında oluşan kaybın telâfisini sağlamak amacıyla yüzde on beş tutarındaki bir bedel, Kayıp Enerji Bedeli olarak faturalara eklenmekte ve tüketicilerden tahsil edilmektedir. Bu da her ay Elektrik faturasından tüketicilerden alınan haksız bir kazançtır.
Bilindiği üzere Kayıp kaçak bedeli bölgeden bölgeye farklılık göstermektedir. Ayrıca her bölgenin de ayrı bir dağıtım şirketi var. Örneğin A bölgesinde yüzde 1 kayıp kaçak bedeli varsa, yüzde 15 dolayında kayıp kaçak bedeli tahsil ediliyor. Bir başka bölgede kayıp kaçak oranı çok yüksek iken yine yüzde 15 dolayında kayıp kaçak bedeli tahsil ediliyor. İkinci olarak Türkiye’de kayıp kaçak bedeli tamamen tespit edilmiş değil. Yüzde 15 gibi uygulama var. Gerçekte bilimsel olarak oranlar tespit edilmiş değil. Dolayısıyla da bu yönde haksızlık içeriyor.
Diğer yandan fatura tutarı arttıkça bu bedel de artıyor. Bir tüketici 15 TL öderken diğer Tüketici 40-50 TL ödüyor. Bizim için önemli boyutu kaçak kayıp bedeli varsa ki, bunu kaçak kullananlardan tahsil etmek yerine iyi niyetle faturasını ödeyen, hukuka uygun ödeme yapanlardan tahsil edilmesi hukuka aykırıdır. Haksız bir kazançtır. Bu bedelin tüketiciye iadesi gerekir.”
CHP il başkanı Sadık Atila, haksızlığa uğrayan vatandaşların tüketici mahkemelerine başvurmalarını istedi. Başkan Atila “Birçok ilde olduğu gibi ilimizde de mahkemeye başvuranlar olmuş, Develi Asliye Hukuk Mahkemesine başvuran bir tüketicimiz uğradığı bu mağduriyeti Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş’den iade olarak geri alma hakkı kazanmıştır” diyerek gerekli mahkeme tutanaklarını gösterdi.

 



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı