CHP İL BAŞKANI SADIK ATİLA: ''HÜKÜMET ÇİFTÇİYİ DÜŞÜNMÜYOR"

CHP İL BAŞKANI SADIK ATİLA: ''HÜKÜMET ÇİFTÇİYİ DÜŞÜNMÜYOR

CHP Kayseri İl Başkanı Sadık Atila, ''Milletimizin efendisi, üretken, çalışkan, sabırla toprağı işleyen çiftçilerimiz, ne yazık borç batağında, kan ağlamaktadır.

10 yılda 4 katına çıkan mazot fiyatlarıyla traktörünün anahtarını çeviremeyen, derdini anlatmaya çalıştığında (ananı da al git) denilen çiftçilerimiz, ne üretim yapabilmekte ne de ürettiği malı değerinde satabilmektedir'' dedi.
CHP Bünyan İlçe Başkanı İbrahim Marzıoğlu ve İl yönetim üyeleri ile birlikte Salı günü Bünyan esnafını ziyarete ederek, çiftçi ve köylülerin sorunlarını dinleyecek olacak olan CHP İl Başkanı Sadık Atila, halkın içinde, halk için siyaset yapmaya devam edeceklerini bildirdi. Atila, ülkenin kalkınmasında çok büyük bir pay sahibi olan çiftçilerin sorunlarını daima önemsediklerini ve bu sorunların düzeltilmesi yolunda ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.
Atila yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Milletimizin efendisi, üretken, çalışkan, sabırla toprağı işleyen çiftçilerimiz, Ne yazık borç batağında, kan ağlamaktadır. 10 yılda 4 katına çıkan mazot fiyatlarıyla traktörünün anahtarını çeviremeyen, derdini anlatmaya çalıştığında (ananı da al git) denilen çiftçilerimiz, ne üretim yapabilmekte ne de ürettiği malı değerinde satabilmektedir. Ürünü tarlada kalan, yaptığı maliyeti karşılayamayan çiftçilerimiz çareyi banka kredilerinde bulmaktadır. Önceden bin bir zorluklarla verilen tarım kredileri şimdi bir imza ile anında onaylanmaktadır. Borcunu ödeyemeyen çiftçilerimizin tarlalarına haciz gelmekte, topraklarına el konmaktadır. Üretim yapacak toprağı kalmayan çiftçilerimizin şehirlere göç etmesiyle artık işlenmeyen topraklar ürün üretmemekte ve ülke ekonomisinde derin yaralara yol açmaktadır. Tüm bunların sonucunda buğdayımızı, meyve ve sebzemizi hatta samanımızı dahi dışarıdan ithal eder hale gelerek 3 liralık ürünü mutfağımıza 5 liraya sokmaya mahkum edildik."
Başkan Atila, çiftçinin refahını şimdiki iktidarın sağlayamadığını, refahın ve huzurun sadece halkın iktidarıyla gerçekleşebileceğinin altını çizerek, "Çiftçiyi ağlatan kendini ağlatır. Çiftçiye (ananı da al git) diyen bir Başbakanın çiftçinin hakkını savunması mümkün değildir. Çiftçinin hakkını savunmayan bir hükümetin de milletin refahını sağlaması olanaksızdır. Tüm bu olumsuzluklara rağmen biz her zaman olduğu gibi bu gün de çiftçinin, emekçinin yanında olarak onların haklarını savunacak, üretimini geliştirecek projelere destek vereceğiz. Çiftçi huzura ve rahata ancak halkın iktidarı ile ulaşabilir'' dedi.

 



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı