CHP İL BAŞKANI ÜMİT ÖZER YARDIM TALEPLERİNE YETİŞEMEDİKLERİNİ SÖYLEDİ

CHP İL BAŞKANI ÜMİT ÖZER YARDIM TALEPLERİNE YETİŞEMEDİKLERİNİ SÖYLEDİ

"YOKSULLUĞUN ÇARESİ SOSYAL DEVLETTİR"

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, ekonomik zorluklarla boğuşan vatandaşların yardım taleplerine yetişemediklerini söyledi. Her gün onlarca yardım talebiyle karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Özer, "Elimizden geldiği, gücümüzün yettiği kadar vatandaşlarımızın yaralarına merhem olmaya çalışıyoruz. Ama biliyoruz ki bu yeterli değil. Sorunun çözümü yoksulluğu yönetmek değil, yoksullukla mücadele etmektir. CHP iktidarında yoksulluğu yönetmeyecek, yoksullukla mücadele edeceğiz, yoksulluğun çaresi sosyal devlettir" diye konuştu.

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, çocuklarıyla birlikte çöpten ekmek toplayan anneye yardım elini uzatmak için gittiği Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde farklı dramlarla karşılaştı. Evlere temizliğe giderek 4 çocuğunun nafakasını kazanmaya çalışan bir annenin uzaktan eğitim konusunda kendisinden yardım talebini anlatan Özer, "Burası Türkiye'nin en ücra yeri değil. Kayseri'nin en merkezi noktalarından biri… Bir yanda Kayseri'nin en lüks binaları yükselirken, diğer yandan çöpten ekmek toplayan insanlar var. Ne Türkiye ne de Kayseri böyle bir tabloyu, insanların çocuklarıyla çöpten topladığı yiyeceklerle hayatta kalma mücadelesi verdiği bir tabloyu hak etmiyor. Zar zor karnını doyurabilen vatandaşlarımız eğitimden sağlığa birçok konuda farklı sorunlar yaşıyorlar. Bir aileye yardım için geldiğimiz mahallemizde farklı dramlarla karşılaştık. Evlere temizliğe giderek 4 çocuğunun nafakasını çıkarmaya çalışan bir anne, çocuklarının eğitimi konusunda haklı olarak endişe duyuyor. Herkesin kabul ettiği bir gerçek var ki, ülkemizde eğitimde fırsat eşitliği yok. Fırsat eşitliğinin olmadığı ülkemizde pandemi nedeniyle uzaktan eğitim ile sorunlar çözülmeye çalışılıyor. Bakanlık 1,5 milyon çocuğumuzun uzaktan eğitimden faydalanamadığı söylüyor ama iktidarın her verdiği veri gibi bu da gerçeği yansıtmıyor. Bakanlık uzak köylerde olan çocukların internet ulaşımının olmadığı için bu rakamı veriyor ama işte Kayseri'nin göbeğinde tek bir aileden dört çocuğumuz evlerinde internet olmadığı için eğitim hakkını kullanamıyorlar. İnternetleri olsa bile ders yapacakları bilgisayarları yok" diye konuştu.

Her gün onlarca kişinin yardım talebiyle kendilerini ziyaret ettiğini ifade eden Özer, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "CHP olarak elimizden geldiğince, gücümüz ölçüsünde vatandaşlarımızın yardımına koşmaya, onların dertlerine derman olmaya çalışıyoruz. Pandemi kurallarının uygulandığı ilk günlerde yaklaşık 2 bin 500 aileye yardım ettik. Etmeye de devam ediyoruz. Ama ülkemizde yoksulluk, çaresizlik hat safhaya gelmiş durumda. Ekonomi yöneticilerinin çizdiği pembe tablolar sahada yok. Sahada çöpten ekmek toplayan anneler, faturasını ödeyemediği için çalmadık kapı bırakmayan çaresiz babalar insanın yüreğini parça parça eden dramlar var. Söylediğim gibi elimizden geldiği, gücümüzün yettiği kadar vatandaşlarımızın yaralarına merhem olmaya çalışıyoruz. Ama biliyoruz ki bu yeterli değil. Sorunun çözümü yoksulluğu yönetmek değil, yoksullukla mücadele etmektir. CHP iktidarında yoksulluğu yönetmeyecek, yoksullukla mücadele edeceğiz, yoksulluğun çaresi hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi için çalışacak olan sosyal devlettir."


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı