CHP İL BAŞKANI ÜMİT ÖZER’DEN BASIN TOPLANTISI

CHP İL BAŞKANI ÜMİT ÖZER’DEN BASIN TOPLANTISI

YERLİ ÜRETİCİMİZ ZOR DURUMA DÜŞMÜŞTÜR

CHP İl Başkanı Ümit Özer, çiftçilerin yaşadığı sıkıntıları dile getirmek için Güneşli Mahallesi Muhtarı ve beraberindeki çiftçilerle birlikte basın toplantısı düzenledi. İl başkanı Özer, “Bir zamanlar kendi kendine yeten 7 dünya ülkesinden biri olan Türkiye son yıllarda uygulanan yanlış tarım politikalarıyla artık saman dahi ithal eden bir ülke konumuna düşmüştür” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ümit Özer, parti il binasında düzenlediği basın toplantısında, Güneşli Mahalle Muhtarı Osman Gözkenç ve Güneşlili çiftçilerle birlikte yaşanan sorunlara dikkat çekti. Özer, pandemi döneminde gıda güvenliğinin öneminin bir kez daha gündeme geldiğini kaydederek, “bir metre kare boş kalmayacak, diyenlerin yapılan yanlışlardan vazgeçmediklerini üzülerek görüyoruz” şeklinde konuştu.

Özer, bu yürekli insanlar tüm zorluklara rağmen üretmek için çaba sarf ederken ülkeyi yönetenler ise üreticilerimizi engellemek için her türlü zorluğu çıkarmaya devam ediyor diyerek şöyle konuştu... Kara sabanla tarım yapılan günlerden bugüne, dededen babadan çiftçi olan bu insanlar kurban bayramı arifesinde asırlardır ekip biçtikleri bu tarım alanlarına ekip biçtikleri için dönüm başına 560 TL para cezası ile karşı karşıya kalmış, Bayramlarını bayram olarak yaşayamamışlardır. Asırlardır bu yürekli insanlar tarafından ekilip biçilen araziler 1969 yılında tapu güncellemesi yapıldı. Bazı çiftçilerimiz farklı gerekçelerle bu güncelleştirmeyi yaptırmamış ancak bu alanları ekip dikmeye devam etmişlerdir. Fakat bugün buranın mera olduğu öne sürülerek, Tarım İl Müdürlüğü ekiplerince cezalar kesilmiştir. Evet, burası kağıt üzerinde mera ama gerçekte bu kıymetli insanların yıllardır ekip biçtiği tarım arazisidir. Bu değerli insanların alnının terini akıttığı bereketli topraklardır. Ama kenttin en değerli arazilerini yandaşlarına, belediye çalışanlarına peşkeş çeken, Kayseri Büyükşehir Belediyesini milyonlarca lira zarar ettiren Kayseri Büyükşehir Belediyesi bu insanlara kesilen cezalarla kasasını doldurmak istiyor. Bir yanlışı başka bir yanlışla kapatılmak isteniyor. Hem bölge halkı hem de geçmiş dönem ilçe tarım müdürlüğü yetkilileri de biliyor ki bu alan mera değil, tarım arazisidir. Sahibi de Büyükşehir Belediyesi değil, ekip biçen elleri nasırlı yürekli üreticilerimizdir. İnsanımızın kendi tarlasını ektiği için özellikle de tarım alanlarımız giderek azalırken, üretici üretimden koparken inatla ve inançla ekip biçen bu insanların kendi tarlalarını ektiği, ülke ekonomisine, tarımına katkı sunan bu cesur insanların cezalandırılmasını kabul etmiyoruz. Buradan yetkililere sesleniyoruz; bu yanlıştan ivedilikle vazgeçin. Tapu güncellemesini yenileyerek bu yürekli insanların hakkı olanı yeniden onlara teslim edin. Kendi insanımıza düşmanlık etmeyi bırakın” şeklinde konuştu.

Birkaç hafta önce ek bir kararname ile ithal ayçiçeğindeki gümrük vergisinin yüzde 27'den yüzde 3'e düşürüldüğünü de hatırlatan Özer, sözlerini şöyle noktaladı…“Zaten zor durumdaki yerli üreticimiz daha da zor duruma düşmüş, rekabet şansını yitirmiştir. Kocasinan'daki, Güneşlideki, Develi'deki, Yahyalı'daki, Sarıoğlan'daki, Bünyan'daki, Yeşilhisar'daki Yerli Milli ayçiçeği üreticilerimizin feryadını duymayanlar Çin'deki ayçiçeği üreticisinin yardımına koşuyor. Yerli ve milli olduğunu iddia edenler bu ülkenin üreticisini üretimden koparmak için maalesef ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Bugün patates üreticilerimiz dertli. Tarlada patatesin kilosu 50 kuruş. Bu fiyat üreticimizin alın terinin karşılığı değildir. Ülkeyi yönetenlerin, şehri yönetenlerin üreticiye ceza kesmesi değil, üreticiyi desteklemesidir.” dedi.

İl başkanı Özer’in yaptığı açıklamanın ardından çiftçiler de söz alarak, yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı