CHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ARIK İKTİDARA SESLENDİ

CHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ARIK İKTİDARA SESLENDİ

“ET VE SÜT KURUMU HAYVAN KESİMİNE BAŞLAMALI”

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Et Balık Kurumu’nun yerinde yükselen binaların Türkiye’nin tarım ve hayvancılık konusunda nasıl bir yanlışın içinde olduğunu gözler önüne serdiğini belirterek, “Besicilerin mağduriyetinin son bulması, üreticinin tüccarın insafına terk edilmemesi için Kayseri’de de Et ve Süt Kurumu bir an önce kesime başlamalıdır” diye konuştu.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Türkiye’nin yanlış tarım ve hayvancılık politikaları nedeniyle ithalat cennetine döndüğünü ifade etti. Türk besicisinin ve çiftçisinin gün be gün mağdur edilirken başka ülke besicilerinin ve çiftçilerinin Türkiye Cumhuriyeti hükümeti tarafından ihya edildiğini belirten Arık, “Besicimiz dertli, çiftçimiz dertli. Nasıl dertli olmasın tarım ve hayvancılığımız ‘Paramız var ki ithal ediyoruz’ diyen bir bakana emanet… Sayın Bakan hazinenin boşaldığından, devletin kara gün akçelerinin dahi kendi iktidarları tarafından hiç edildiğinin bile farkında değil. Kaldı ki Sayın Bakan, para olsa da Türkiye’nin kurtuluşunun ithalattan değil üreticiyi desteklemekten geçtiğini de bilmiyor” diye konuştu.

6 ay önce bir ton ete 30 ton yemen alan besicinin bugün bir ton ete ancak 16 ton yem alabildiğini belirten Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Üreticilerimiz, ‘Gerekli tedbirler alınmazsa bir yıl sonra Türkiye’de ne besici kalacak ne de besici besleyecek dana bulabilecek’ diyerek feryat ediyor, duyan yok. Son bir yılda yem fiyatları yüzde 48, saman fiyatları yüzde 120, arpa fiyatı yüzde 40 arttı. Girdi maliyeti artıyor ama et fiyatları düşüyor. Süt para etmediği için üretici dişi hayvanlarını kesiliyor. Bunun önüne geçilmelidir. Aslında besici ürününü kestirecek yer de bulamıyor. Bu yaşananlara devlet seyirci kalamaz, kalmamalı. Bakın bugün arazisinde binaların yükseldiği Et Balık Kurumu çok önemli bir görevi yerine getirerek, hem piyasaları düzenliyor hem de üreticilerimizin yardımına koşuyordu. Ama yanlış politikalar nedeniyle Kayseri Et Balık Kurumu kapatıldı, yerine binalar dikildi. Bu yükselen binalar tarım ve hayvancılık konusunda nasıl büyük bir yanlış içinde olduğumuzu gösteren çok net bir fotoğraf. Bu fotoğraftan çok büyük dersler çıkarmamız gerekiyor. Devlet yeniden piyasaların düzenlenmesi işin içine girmelidir. Besicilerin mağduriyetinin son bulması, üreticinin tüccarın insafına terk edilmemesi için Kayseri’de de Et ve Süt Kurumu bir an önce faaliyete alınmalı ama daha öncesinde de kesime başlayarak, üreticilerimizin mağduriyeti giderilmelidir.”


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı