CHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ARIK KIRTASİYE ESNAFININ SORUNLARINA DİKKAT ÇEKTİ

CHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ARIK KIRTASİYE ESNAFININ SORUNLARINA DİKKAT ÇEKTİ

“ACİL ÖNLEM ALINMAZSA YÜZDE 40’I KAPANACAK”

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, acil önlem alınmadığı takdirde Kayseri’de faaliyet gösteren yaklaşık 300 kırtasiye esnafından yüzde 40’ının kapanacağını söyledi. Okulların kısmen açılması, üniversitelerin açılmaması nedeniyle kırtasiye esnafının ekonomik olarak tükenme noktasına geldiğini belirten Arık, bir an önce sicil affı getirilerek, esnafa faizsiz kredi verilmesi gerektiğini vurguladı.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, okulların kısmi olarak açılması, üniversitelerin açılmaması nedeniyle zor durumda kalan kırtasiye esnafının sorunlarını gündeme taşıdı. Kayseri’de yaklaşık 300 kırtasiye esnafının faaliyet gösterdiğini belirten Arık, okulların açılması umuduyla borç harç dükkanını dolduran esnafın vadesi gelen borçlarını ödeyemediğini ifade etti. Arık, “Kırtasiye esnafımız 5’inci ve 6’ıncı ayda okulların açılacağı umuduyla vade ile mal alarak dükkanını doldurdu. Ama pandemi nedeniyle okullar ancak kısmi olarak açılabildi, üniversiteler henüz açılmadı. Doğal olarak da kırtasiye esnafının aldığı mal elinde kaldı. Mal elinde kaldı, borçların vadesi geldi. Şimdi esnafımız kara kara düşünüyor. Aylardır iş yapamayan, elindeki avucundakini de tüketen esnafımız bunu nasıl ödeyecek? Esnafa kredi verdiklerini söylüyorlar ama esnaf burada da sicile takılıyor. Ülkeyi yönetenlerin pembe tablolarla anlattığı ama gerçeklerin hiç de öyle olmadığı ekonomi nedeniyle çekini, senedini, kredi taksitini ödeyemediği için esnafın sicili bozuldu. Sicil affı çıkartılmadan verilen kredilerin esnaf için bir anlamı yok. Bunun için acilen sicil affı çıkartılarak, esnafa faizsiz kredi olanağı sağlanmalıdır. Esnafın SGK borçları yapılandırmadan öte silinmelidir. Esnaf devlete olan borçlarını yapılandırmaya kalktığı zaman karşısına tefeci faizi gibi faizler çıkıyor. Devletin faiz oranı bankaların faiz oranından daha yüksek olabilir mi? Maalesef ülkemizde durum böyle… Yıllardır ülkesine katkı sunan esnafımız bu kez devletin kendisine katkı sunmasını bekliyor. Eğer acil olarak esnafın talepleri karşılanmaz ise Kayseri’de faaliyet gösteren 300 esnaftan yüzde 40 dükkanını kapatmak zorunda kalacak. Büyük felaketler yaşanmadan yetkilerden esnafımızın sesini duymasını istiyoruz” diye konuştu.

“HEM DEVLET HEM MİLLET SOYULUYOR”

Okullarda verilen ücretsiz kitaplar konusuna da değinen Arık, devlet tarafından öğrencilere verilen ücretsiz kitapların okullarda okutulmadığını söyledi. Öğrencilerin kaynak kitap almaya yönlendirildiğini ifade eden Arık, şunları söyledi: “Sosyal devlet eğitim, sağlık gibi temel gereksinimleri nitelikli ve ücretsiz olarak sunmak zorundadır. AK Parti hükümetleri ile okullarda ücretsiz kitap dağıtımı başladı ama dağıtılan kitapların niteliği konusunda ciddi şikayetler var. Birçok veli okullarda verilen kitapların sadece müfredatı takip etmek için kullanıldığını öğretmenlerin öğrencilere yardımcı kitap aldırdığını söylüyor. Örneğin Kayseri Lisesi 12’nci sınıf öğrencilerinden bir set almaları isteniyor. Bu setin fiyatı 960 lira. Veli 960 liraya yardımcı kitap ya da kaynak kitap alacaksa devlet neden milyarlarca lira para vererek okul kitabı bastırıyor. Hem devlet hem de millet zarara uğratılırken, kimler kazanıyor? Geçmişte okul kitapları üzerinden FETÖ yapılanmasının desteklendiğini gördük. Maalesef bugün de yine okul kitapları üzerinden farklı yapıların desteklendiği konusunda ciddi şikayetler var. Tekrar ediyorum devlet çocuklara ücretsiz kitap dağıtmalıdır. Ama bu kitaplar başka kaynaklara ihtiyaç duymayacak yeterlilikte ve nitelikte olmalıdır. Bugün yaşanan kitap dağıtıyoruz denilerek niteliksiz kitaplarla hem devlet hem de milletin soyulmasıdır.”


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı