CHP MİLLETVEKİLİ ARIK KİŞİYE ÖZEL TEST İDDİALARINI MECLİS’E TAŞIDI

CHP MİLLETVEKİLİ ARIK KİŞİYE ÖZEL TEST İDDİALARINI MECLİS’E TAŞIDI

“SAĞLIKTA VIP UYGULAMA OLMAZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, kamuya ait sağlık merkezinde belirli kişilere özel testler yapıldığı iddiasını meclis gündemine taşıdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Arık, “Test yaptırmak isteyen vatandaşlar geri çevrilirken, temaslı sağlık çalışanlarına test yaptırılmazken Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın keyfi uygulaması kabul edilemez. Sağlıkta VIP uygulama olmaz” değerlendirmesinde bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan 3 Eylül günü ilgili birimlere gönderilen bir yazı ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda 7 Eylül günü gerçekleşecek programa katılacak personelden bakanlığın Emek Yerleşkesi Sağlık Biriminde Covid 19 testi yaptırmalarının istendiği iddiaları TBMM gündemine taşındı.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde şu soruların yanıtını aradı:

“Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 7 Eylül 2020 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Sarayında düzenlediği program öncesinde katılacak personele Hazine ve Maliye Bakanlığı Emek Yerleşkesi Sağlık Birimi’nde test yaptırıldığı basına yansıdı. Bu bağlamda;

        1-) Birçok vatandaşın test yaptırma isteği karşılanmazken hatta temaslı birçok sağlık çalışanına test yapılmazken, kamuya ait bir sağlık kuruluşunda toplantıya katılacak kişilere keyfi olarak test yaptırılmasını doğru buluyor musunuz?

        2-) Yine Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı programlar için de katılımcılara Covid 19 testi yapıldığı yönünde haberler basında yer aldı. Bu güne kadar Cumhurbaşkanlığı yada bakanlıklar nezdinde yapılan toplantılara katılacak kişilere özel olarak kaç test yapıldı? Bu yapılan testler Sağlık Bakanlığı tarafından günlük olarak açıklanan test rakamları içinde gösterildi mi?

        3-) Sağlık sisteminin zor günler geçirdiği bu süreçte kişilere özel hizmet verilmesini doğru buluyor musunuz?”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Arık, salgının kontrolünü kaybeden iktidarın halkın sağlığını hiçe sayıp kendilerini koruma altına alma telaşı içinde olduğunu ifade ederek, “Test yaptırmak isteyen vatandaşlar geri çevrilirken, temaslı sağlık çalışanlarına test yaptırılmazken Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın keyfi uygulaması kabul edilemez. Sağlıkta VIP uygulama olmaz” diye konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı