CHP ÖĞRETMENLERE MAAŞ İKRAMİYESİ İÇİN YASA TEKLİFİ VERDİ

CHP ÖĞRETMENLERE MAAŞ İKRAMİYESİ İÇİN YASA TEKLİFİ VERDİ

Bir dizi ziyarette bulunmak ve ‘Sosyal Demokrasi’ konulu bir konferans vermek üzere Kayseri’ye gelen CHP Parti Meclisi Üyesi Ercan Karakaş, kasım ayında öğretmenlere maaş ikramiyesi verilmesi için yasa teklifi verdiklerini söyledi.

CHP olarak eğitime çok önem verdiklerini vurgulayan Karakaş, Türkiye’de eğitim altyapısı ve eğitimde fırsat eşitliği konularında ciddi sıkıntılar olduğunu söyledi. Eğitimdeki sorunların yalnızca ekonomik sorunlar olmadığını da ifade eden Karakaş, “Müfredatların da elden geçirilmesi gerekiyor. Ülkenin geleceği eğitime bağlı, CHP olarak eğitim konusunda ciddi bir programımız var, eğitime daha çok kaynak ayrılmasından tutun da altyapının güçlendirilmesine kadar. Eğitim sistemimizi değiştirmek istiyoruz. 40 çeşit lise oldu neredeyse. Biz genel lise, meslek lisesi ve özel lise olarak üç kategoride liseleri toplamak istiyoruz. Çocuklarımızın 3 yaşından önce okul öncesi eğitime başlamasını istiyoruz. Tabii hep kaynağın nerede olduğunu soruyorlar. Kaynak var. Vergi adaletini sağlarsanız, vergi vermeyenlerden vergi alırsanız, kayıt dışı ekonomiyi kayıt altına alırsanız, bu sorunu çözersiniz” diye konuştu.
Karakaş, geçen hafta CHP milletvekillerinin, Öğretmenler Günü münasebetiyle kasım ayında öğretmenlerin bir maaş ikramiye alması için bir yasa teklifi verdiklerini açıklayarak, “Daha evvelki Milli Eğitim Şurası'nda tavsiye kararı olan bir kararı yasaya dönüştürmek istiyorlar; öğretmenlerimize hiç değilse kasım ayına, 24 Kasım münasebetiyle bir maaş ikramiye verilmesi. Bu, gerçekten küçük bir girişim gibi görülüyor ama onlara moral vermek, onlar unutmadığımızı göstermek bakımından önemli. Umut ediyoruz Meclis'te hükümet çoğunluğu bunu kabul eder ve öğretmenlerimize hiç değilse böylece, küçük bir ekonomik katkıda bulunmuş oluruz” dedi.
Karakaş, CHP üyelerinin AK Parti tarafından habersizce üye yapılmaları konusunda da görüş beyan ederek şunları söyledi:
“AK Parti zaman zaman diyor ki, 'En çok üye bizde.' Anlaşılan o ki, bizim üyeleri çalarak üyelerini artırmaya çalışıyorlar. Demek ki kendi üyelerinden umudu kesmiş, bu CHP'liler kararlı insanlardır, bilgili insanlardır, bilinçli insanlardır diye bizi yazmaya başlamış. Bu kabul edilecek bir şey değil. Bunu araştıracağız, falan diyorlar ama gördüğüm kadarıyla pek niyetleri yok. Bizim üyelerimiz sağlam üyelerdir, Cumhuriyet Halk Partisi'nin değerlerine, ilkelerine inanan insanlardır, öyle başka partiye falan kolay kolay gitmezler. Ama bu bir demokrasi ayıbıdır. AKP'nin bu ayıbı temizlemesi ve toplumdan, CHP'den özür dilemesi gerekir.”
Hükümetin, milletvekilleri tarafından verilen soru önergelerini yanıtlamadığını da savunan Karakaş, “Soru önergeleri bir denetim mekanizması, yasalarda da var ama bu hükümet ona da uymuyor. Aslında dilekçe hakkı var, ona da uymuyor. Halbuki 15 gün içerisinde yanıt vermesi lazım. Bazen bu yanıtlar aylarca gecikiyor, yanıtlar tatmin etmiyor, bazen hiç verilmiyor. Bu da demokrasiye saygısızlıktır, özellikle halkın bilgilenme hakkına saygı göstermemek söz konusudur. Çünkü milletvekilleri bu soru önergelerini kendileri bilgilenmek için vermiyor, halkı bilgilendirmek için veriyor, halktan gelen talep doğrultusunda veriyorlar. Hükümet bunlara riayet etmiyor. Tek adam yönetimi, otoriter bir yönetim anlayışınız varsa bunları çok önemsemezsiniz. Hükümet de bunları çok önemsemiyor. Arkadaşlarımız da zamanında ve doğru yanıt verilsin diye hep talep ediyorlar ve bunun için mücadele ediyorlar” ifadelerini kullandı.

 



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı