CHP İL BAŞKANI AYAN:

CHP İL BAŞKANI  AYAN:

CHP´DE KURULTAY SÜRECİ ZATEN BAŞLADI

  1 Kasım seçimlerinde umduğunu bulamayan muhalefet partilerinde parti içi muhalifler seslerini yükseltirken, Genel merkezde yaşanan gelişmeler konusunda haber ekibimize değerlendirmede bulunan Chp İl Başkanı Mustafa Ayan ? Chp´de zaten kongre süreci başladı, yeniden çağrıya ne gerek var. Arkadaşlarımızın yöntemi yanlış. Bu davranışlar partimize fayda sağlamaz? değerlendirmesinde bulunup, ilçe delege seçimlerinin 14 Kasım Cumartesi günü Melikgazi ilçesinde start vereceğini duyurdu?

Geride kalan 1 Kasım Genel seçimlerinde sandıkta umduğunu bulamayan ve Ak Parti´nin tek başına iktidar olmasını önleyemeyen muhalefet partilerinde parti içi muhalifler seslerini yükseltmeye başladı? CHP´nin son olağan kongresinde seçilen ve halen kurultay delegesi olan 42 eski il başkanı, düzenledikleri basın toplantısında, olağanüstü kurultay çağrısı yaptılar? Genel Merkezde seçim sonrası bir türlü durulmayan sular ve kongre takvimi ile ilişkili olarak haber ekibimizin sorularını cevaplayan Chp İl Başkanı Mustafa Ayan haber ekibimize yaptığı değerlendirmede olağan üstü kongre çağrısının sahiplerini sert dille eleştirip Chp´de kongre sürecinin zaten başladığını hatırlatarak bu çıkışların partiye fayda sağlamayacağını kaydetti? Ayan sözlerini şöyle sürdürdü? ? 42 il başkanın tamamı eski isimlerden oluşuyor, mevcut görevde il başkanımız yok. Ben tabiî ki yokum. Çok net bir şekilde Genel Başkan ve il başkanları tabiî ki değişir. Ama şuanda izlenen yol yanlış, zaten kurultay süreci başladı. 2 Ocak itibarı ile kurultayımız var bugün imza toplansa bu 45 gün sürer. Dolayısıyla olağan ve olağanüstü kurultaylar birbiriyle çakışacaktır . Öyle olunca bu yol doğru bir yol değil. Ancak ben tabi aday arkadaşlarımıza saygı duyuyorum. Fakat sayın Kemal Kılıçdaroğlu´nun misyonunun bitmediği kanaatindeyim. İyi şeyler yaptı, partiyi toparladı. Söylemleri -planları projeleri gayet etkili oldu. Dolayısıyla halkımız seçmenimiz bizi sevdi. Ancak bu sevgisini oy olarak sandığa atmadı?
Chp İl Başkanı Ayan sözlerinin devamında Genel Başkanlık için adaylığını açıklayan eski milletvekili Umut Oran´ın karını da yorumlayarak ?Umut Oran genç bir arkadaşımız. Daha önce milletvekilliği yaptı, MYK´da Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Saygı duyuyorum. CHP´de genel başkanlığa aday olan herkes o görevi yapabilecek kapasitedir. Tabi son kararı kurultay verecektir, bunu eski ve yeni delege diye ayırmak doğru değil. CHP delegeleri hep doğru olanı yapmıştır bence sayın Umut Oran´ın 2 aylık bir süre var çıkıp il il dolaşması kendini partililere genel başkan adayı olarak tanıtması anlatması ve seçilecek veya seçilmiş delegelere bu yolla kendini kabul ettirmesi gerekir. Olağan üstü bir kurultay partiye yarar değil zarar getirir?
İL Başkanı Ayan sözlerinin sonunda kongre takvimi doğrultusunda önümüzdeki günlerde ilçe delegeleri seçimi gerçekleştirileceğini açıkladı. İl seçimin 14 Kasım 2015 Cumartesi günü Melikgazi ilçesinde gerçekleştirileceğini belirten Ayan 22 Kasım 2015 tarihinde Talas , 29 Kasım 2015´de de Kocasinan İlçesinde delege seçimlerinin gerçekleştirileceğini kaydetti?
Haber : C.USTEN / S.ERDOĞAN



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı