CHP’DEN 14 MART TIP BAYRAMI KUTLAMASI

CHP’DEN 14 MART TIP BAYRAMI KUTLAMASI

CHP İl Başkanı Ümit Özer ve partililer Kayseri Tabip Odasını ziyaret ederek 14 Mart Tıp Bayramını kutladılar.

Ziyarette konuşan CHP İl Başkanı Ümit Özer, 14 Mart’ın aslında bir kutlama günü olması gerekirken sağlıkçıların problemlerini dile getirme fırsatı buldukları zamana dönüştüğünü vurgulayarak “Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman sağlık çalışanlarının yanındayız” ifadesini kullandı.

CHP İl Başkanı Ümit Özer ve partililer 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle Kayseri Tabip Odasını ziyaret ederek bayramlarını kutladılar. Ziyarette konuşan CHP İl Başkanı Ümit Özer, 14 Mart’ın aslında bir kutlama günü olması gerektiğini ancak sağlıkçıların problemlerini dile getirdiği bir hafta olduğunu belirterek Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman sağlık çalışanlarının yanlarında olduklarını ifade etti.

Kayseri Tabip Odası Başkanı Hüseyin Per ise CHP heyetinin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirip, her yıl 3-5 hekimin şiddetten dolayı hayatını kaybettiğini iddia ederek “Günde 40 sağlık çalışanının şiddete uğradığı bir ortamdayız. Bu sistemin problemleri hekimlerin üzerinde denenmemelidir. 14 Mart’ın büyük bir mutluluk içerisinde kutlanması gerekirken bayram yerine bizim problemlerimizin konuşulduğu bir gün. En çok probleminiz nedir derseniz? Ülkenin içerisinde bulunduğu durumdan dolayı insanların bir takım problemleri var. Bu problemleri maalesef insanlar hekimlerin üzerinde, sistemin bazı problemleri var. Yani bundan 20 sene öncesine kadar mükemmel işler olmasına rağmen zaman zaman da problemler yansıyor. Ama bu sistemin problemleri hekimlerin üzerinde denenmemelidir. Her sene 3-5 hekimimizin şiddetten dolayı öldürüldüğü bir ortamdayız. Günde 40 sağlık çalışanının şiddete uğradığı bir ortamdayız. Maalesef yeni başlayan hekim arkadaşlarımızda bu işin içerisindeki şiddet ortamından dolayı tükenmişlik sendromuna girebiliyorlar. Bunların dışında da problemlerimiz var ancak bugün bizlerin bayram günü olduğundan dolayı bahsetmek istemiyorum. Ziyaretlerinizden dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Öte yandan ziyaret sonrası Tabip Odası önünde bir basın açıklaması da yapan CHP İl Başkanı Ümit Özer şiddetsiz bir sağlık dünyası ile ücretsiz sağlık hizmeti hakkı sunulmasını temenni ettiklerini ve bu temenninin gerçekleşmesi için en önemli sorumlulukların yerine getirilmesinin takipçisinin Cumhuriyet Halk Partisi olacağını belirterek şunları kaydetti.”Ülkemizde her yıl 14 Mart ve devam eden haftada yaklaşık 100 yıldır kutlanan, tarihi modern tıp eğitiminin başlamasına dayanan Tıp Bayramı, günümüzde iktidarın uyguladığı “karlılık ve verimlilik” politikasıyla kutlanamaz hale gelmiş, kutlama bir yana, bu haftada tıp camiasının sıkıntılarının gündeme getirildiği bir hafta halini almıştır. Ülkemizde artık hastaneler, “Şehir Hastaneleri” adını alarak özel şirketlere devredilmiş “hasta sayısı garantili” olarak özel şirketlerden kiralanmış, “hasta sayılarına ulaşılamaması” durumunda ise devlet bütçesinde ağır bir yük olarak yerini almıştır. Hastanelerin verimlilik ve karlılık esasına dayanmasının bir sonucu da, sosyal devlet ilkesi gereği ücretsiz sunulması gereken sağlık hizmetinin yüksek ücretlerle sunulması, bir çok vatandaşın, şehir hastaneleri yerine özel hastaneleri tercih etmesidir. Bu durum şehir hastanelerinin, sadece devlet bütçesinde ağır bir yük olmadığını, vatandaşın kesesine de yara olarak yansıdığını göstermektedir. Sağlıkta dönüşüm politikası adı altında getirilen bu sistemin zararları bu kadar değil tabiî ki. Tıp çalışanlarının özlük haklarını zedeleyen, güvencesini ortadan kaldırıp tıp çalışanlarını adeta sahipsiz bırakan bu sistem, tıp çalışanlarına uygulanan şiddeti de tetikleyen en önemli faktördür. İlimiz Kayseri’de de 2018 yılında açılan sunduğu sağlık hizmetinden çok çevresindeki “yandaş” kesime ihale edilen dükkanlarıyla, içindeki tartışmalı eczaneleri ile ve en önemlisi ise rant ve ulaşım sorunları ile gündeme gelen Kayseri Şehir Hastanesi sağlık sorunlarını çözmekte yetersiz kalmış, sorunların başı haline gelmiştir. Tüm dünyayı kasıp kavuran “korona virüsü”nün ülkemizde de gündem haline geldiği, vatandaşlarımızın sağlıkları ile ilgili olarak tedirgin olduğu bugünlerde, sağlıklı yaşam hakkının tüm bireylere eşit şekilde sağlanması için tıp camiasının hak ettiği değere, özlük haklarına kavuşması gerekmektedir. Şiddetsiz bir sağlık dünyası ile ücretsiz sağlık hizmeti hakkı sunulmasını temenni ediyor, bu temenninin gerçekleşmesi için en büyük ve önemli sorumlulukların yerine getirilmesinin takipçisinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu bildiriyor, tüm tıp camiasının “14 Mart Tıp Bayramı”nı kutluyoruz. “ .



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"