CHP´Lİ ARIK DADALOĞLU ŞENLİKLERİ´NDE SİYASET YAPTI

CHP´Lİ ARIK DADALOĞLU ŞENLİKLERİ´NDE SİYASET YAPTI

BAKAN ÖZHASEKİ´DEN ARIK´A SERT CEVAP ...

26. Ulusal 16. Uluslararası Dadaloğlu Kültür ve Sanat Şenlikleri yoğun katılımla gerçekleştirildi. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık hükümetle Büyükşehir Belediyesi´ne yönelik suçlamalarda bulundu. Arık´ın sözlerine cevap gecikmedi. Bakan Özhaseki CHP Lideri Kılıçdaroğlu´nun ve CHP sözcülerinin söz ve eylemlerinden örnekler aktararak Arık´a cevap verdi. Başkan Çelik de Milletvekili Arık ile İl Başkanı Feyzullah Keskin´e tepki gösterdi.

Geleneksel Dadaloğlu kültür ve sanat şenlikleri CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık´ın siyasi içerikli sözleri nedeni ile gerginliğe yol açtı. Bakan Özhaseki, şenliklerin birlik ve beraberlik organizasyonları olduğunu belirterek, ?Buralarda siyaset yapılmamalı? dedi.

Şenliğe Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, AK Parti Milletvekili Hülya Nergis Atçı, Bağımsız Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, CHP Milletvekili Çetin Arık, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, ilçe belediye başkanları ile Dadaloğlu halkı iştirak etti.

Açılış konuşmasını  Dadaloğlu Derneği Başkanı Avukat İbrahim Yıldırım ve Dadaloğlu Vakfı Başkanı  Hasan Fehmi Özhan  yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de ilçelere yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Çelik, ?Kırsalda özellikle tüm etkinliklere katılıyoruz. Hemşerilerimizle bir araya geliyoruz. Bütün şehir yaşası çıktıktan sonra ilçelerimize ziyaret ederek eksiklikleri not alıp gereken neyse yapmaya gayret ediyoruz, bu yıl özellikle tüm mesaimizi kırsalda birlikte geçirdik. Bütçemizin büyük çoğunluğunu sizlere harcıyoruz, amacımız merkezle taşraya yapılan hizmeti dengelemek? diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen CHP Milletvekili Çetin Arık, AK Parti ve Büyükşehir Belediyesi´ni eleştirerek  şöyle konuştu: "Dini siyasete alet etmemeli, siyasetçi hırsız olmamalı. Siyasetçi rüşvet almamalı, vatana ihanet etmemeli, vatana ihanet edenlerle birlikte aynı menzile yürümemeli, teröristlerle iş birliği yapmamalı. Teröristlerle pazarlık masası kurmamalı. Devletin kilit noktalarına terörist yerleştirmemeli. Devletin kozmik odasına devletin namahremine teröristleri sokmamalı. Siyasetçi öngörül olmalı, kandırılmamalı. Siyasetçi her şeyden önce hesap verir olmalı" dedi.

CHP´li vekil Çetin Arık´ın sözlerine şenlik alanında bulunan her partiye mensup insanların ağırlıklı bölümü tepki gösterdi. Bakan Özhaseki ve Başkan Çelik de kürsüden indikten sonra yerine oturan Çetin Arık´a tepki göstererek, ?Sayın Arık burası siyaset yapma yeri değil, birlik beraberlik ve kardeşlik yeri. Siyaseti gidin partinizde yapın? dedi.

Kürsüye daha sonra Kayseri Bağımsız Milletvekili Yusuf Halaçoğlu davet edildi. Halaçoğlu, sözlerine ?Ben burada siyaset yapacak değilim. Burası siyaset yapma yeri değil, hemşerilerin birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmelerini arzu ediyorum? şeklinde konuştu.

Vali Süleyman Kamçı da şenlikte yaptığı konuşmada Dadaloğlu´nun Türk tarihi ve edebiyatında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, Dadaloğlu´nun torunlarının da vatanın birliği ve bütünlüğü noktasında her zaman ortak hareket ettiğine vurgu yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki sözlerine, ?Avşar hemşerilerimin şenliğinde bulunmanın, sofrasında oturmanın mutluluğunu yaşıyorum? diyerek başladı. Bakan Özhaseki, şenlikte siyaset yapan CHP´li vekil Çetin Arık´a şu sözlerle tepki gösterdi:

?Birçok alanda yatırımlar yapılıyor, büyük yatırımlar yapılmaya da devam edilecek. Bizim ihtiyacımız olan birlik,  beraberlik ve çalışmak. Birlik beraberliğimize halel gelirse en büyük bela bu.  1994´te belediye başkanlığına başladım. Belediye başkanlığına başladığımızda büyükşehirde CHP vardı. Maaşlar ödenemiyordu, ikramiyeler verilmiyordu, şehrin ortasından kirli sular gidiyor, çocuklar bu sularda düşüp boğuluyordu. Şehrin bir tarafına sağ mafya diğer tarafına sol mafya hakimdi. Emirgan Parkı´na aileler giremiyordu. Açlıktan sokakta çocuklar ağlıyordu. İşte böyle bir ortamda işe başladık. Milletvekili arkadaş konuşurken kendi dönemini bir düşünmesi lazım... Elini vicdanına koyması lazım. Bugün Kayseri´nin alt yapıda da üst yapıda da hiçbir sorunu kalmadı. Tüm köylerine su ulaştı, gençlik merkezleri, parklar, yollar yaptık. Eski belediyecilik nerde şimdiki belediyecilik nerede? diye konuştu.

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun geçmişte kendisine yönelik iftiralarından dolayı başlayan mahkeme süreçlerinin tamamlandığını hatırlatan Bakan Özhaseki, davaların kendi lehine sonuçlanmasına ve Kılıçdaroğlu´nun sözlerinin yalan olduğunun belgelenmesine rağmen kendisinden özür dilenmediğini dile getirdi. Özhaseki, ?Siyasetçi dürüst olmalı. Hırsıza, yalancıya, müfteriye sahip çıkılmaz. 4-5 sene önce Ana Muhalefetin Genel Başkanı bana birçok iftirada bulundu. Mahkemeler bitti, haklılığım ortaya çıktı ancak bir kez özür dilemedi. Yalanları ortaya çıktı ondan aldığım tazminatlarla da sucuk aldım dağıttım tüm Kayseri´de buna şahit. Sözlerinizle özünüz bir olacak. Dışarı çıkıp adalet deyip burada iftira atmayacaksınız. Siyasetçi hırsız olmamalı deyip kendiniz hırsızlık yapmayacaksınız. Belediyelerinde tarihe geçmiş büyük hırsızlıklar var. CHP döneminde İstanbul İSKİ´de yaşanan olay ve Kocaeli Yuvacık Barajı. Kocaeli´de dönemin belediye başkanı 3.5 milyar dolar harcayarak bu baraja su doldurdu. Biz bunun 10 katı büyüklüğünde Kızılırmak´ı yaptık tek kuruş cebimizden çıkmadı. CHP döneminde sokakta açlıktan ağlayan çocuklar vardı biz geldik aşevleri açtık. Şimdi ben fakirim, evime sıcak yemek girmiyor diyen adamdan ben davacıyım. Böyle bir şey yok. Kayseri´de aşevlerini açtığım zaman CHP´nin il başkanı basın toplantısı yapıp, insanları hazıra alıştırıyorsunuz dedi. O aşevleri sayesinde insanların karnı doyuyor artık? ifadelerini kullandı. 

Son dönemde Türkiye´nin yaşanan ekonomi alanındaki gelişmelerle kişi başına düşen milli gelirin 3 bin 500 dolardan 11 bin dolara çıktığını belirten Bakan Özhaseki, IMF´ye olan borcun tamamen silinmesiyle Türkiye´nin kimseye el açmayacağını belirtti. Almanya´da yaklaşan seçimler öncesinde Türkiye üzerinden yapılan tartışmaları eleştiren Özhaseki, ?Almanya´da seçim dönemi yaklaşıyor bu süreçte yatıp kalkıp Türkiye´yi tartışıyorlar. Merkel ile sosyal demokratların lideri tartıştı yakın zaman önce. Program boyunca Türkiye´den bahsediyorlar. Kendi ekonomik sorunlarınızı, federasyonlar arası eşitsizliği konuşsanıza. Sonra dönüp Türkiye´de insan hakları ihlali olduğundan söz ediyorlar. Myanmar´da çocuklara işkenceler ediliyor. Ey batı, vicdanınızı tamamen mi yitirdiniz? İki cümle söyleyin bari. Vicdandan, merhametten yoksunlar. Biz Türkiye olarak batının vicdanı olmaya devam edeceğiz?

HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı