CHP´NİN SARIZLI

CHP´NİN SARIZLI

İZMİR VEKİLİNDEN KAYSERİ´DE İLGİNÇ İTİRAF

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Ali Yiğit, Kayseri Hacı Bektaş Veli Kültür Araştırma Derneğini ziyaret etti. Ziyarette konuşan Yiğit, ?HDP´ye belli bir oyumuz kaydı. Buna bir taraftan kızıyorsun ?neden oy bize gelmedi´ diye ama bir taraftan da bazı şeyler hayra delalet. Eğer bugün o oyların bir kısmı HDP´ye gitmeseydi bugün Ortadoğu sultanlığına soyunmaya çalışan adam 70-80 milletvekili fazla alacaktı ve bugün istediği herşeyi yapacaktı? dedi.
Kayseri Hacı Bektaş Veli Kültür Araştırma Derneğini ziyaret eden CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, yaptığı konuşmada gündemde yaşanan olayları değerlendirdi. Yiğit, ?32 genç Suruç´ta öldü. Her gün bir bölgede 2-3 şehit veriliyor. Kan gölüne dönüştü. Zaten biz bunun şeylerini görmüştük. Seçimden sonra bir bakıyorsun kendi hoşlarına gitmeyen, kendi lehlerine karar vermeyen hakimleri, savcıları işinden ettiler. Kendilerine hizmet etmeyen ne kadar kimse varsa ya görevden aldılar, bir yerlere sürdüler. Öyle ki çok enteresan İzmir´de IŞİD konusunda çok uzman olan polisleri aldılar Kültür Müdürlüğünde veya başka bir yerde polislikten çıkarılarak memur edildiler? diye konuştu.
?Bugün kan ve gözyaşı kapımızda´ diyen Yiğit, ?Şuan ki hükümet 7 Haziran´dan alamadığı oyu acaba Doğu´daki Kürtleri korkutarak veya MHP´de o kanla gözyaşına oy veren kitlenin oyunu alıp MHP´ye gidecek oyları kendilerine çekmek için bugün ülkeyi gizli bir el ülkeyi karanlığa götürmeye çalışıyor. Çok kötü bir süreç yaşıyoruz. Bu süreç bizi çok üzüyor? ifadelerini kulandı.
Yiğit ayrıca, ?Bizim meydanlara halkımıza verdiğimiz sözler vardı. Gerçekten çok önemliydi. ?17 milyon yoksula dokunacağız´ dedik. ?Emeklilerimizin kısmen de olsa yüzünü güldüreceğiz´ dedik. ?İşçimize bin 500 lira asgari ücret vereceğiz´ dedik. Taşeron işçiyi, mazotu söyledik ama halk demek ki bize bu kadar oy vermiş. Demek ki biz kendimizi halkımıza yeteri kadar anlatamamışız. Birde aslında kızamıyorsun. HDP´ye belli bir oyumuz kaydı. Buna bir taraftan kızıyorsun ?neden oy bize gelmedi´ diye ama bir taraftan da bazı şeyler hayra delalet. Eğer bugün o oyların bir kısmı HDP´ye gitmeseydi bugün Ortadoğu sultanlığına soyunmaya çalışan adam 70-80 milletvekili fazla alacaktı ve bugün istediği herşeyi yapacaktı. Onun için bazı şeyler hayra delalet olur. Biz bunu hayra saydık ama yine de hükümet olmak için bu işin içinde arkadaşlarımız çalışıyor. Çünkü birçok antidemokratik yasalar var. Bana soruyorlar ?hangi bakanlıkları istersiniz?´ diyorlar. Bize sadece 2 bakanlık verseler de yeter. Milli Eğitim Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı. Adalet Bakanı bu ülkede adaleti sağlarsa arkasından ekonomide, herşey gelir. Eğitimde gerçekten çok önemli. Milli Eğitim Bakanlığını da almak isteriz? şeklinde konuştu.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı