CİBUTİLİ ABŞİR MUHAMMED SOMALİLAND İTFAİYESİNİN UMUDU OLDU

CİBUTİLİ ABŞİR MUHAMMED SOMALİLAND İTFAİYESİNİN UMUDU OLDU

KAYSERİ´DE ALDIĞI İTFAİYE EĞİTİMİNİ, SOMALİLAND´A GÖTÜRDÜ

Kayseri´de, Uluslararası Şehit Ömer Halis Demir Anadolu İmam Hatip Lisesi´nde okuyan son sınıf öğrencisi Cibutili Abşir Muhammed, gönüllü olarak aldığı itfaiye eğitimini, yaşadığı Somaliland itfaiye ekiplerine aktarıyor.

2014 yılında Somaliland´dan lise eğitimini tamamlamak üzere Kayseri´ye gelen Cibutili Abşir Muhammed, Büyükşehir Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından uluslararası öğrenciler için düzenlenen kurslar sayesinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi teşkilatı ile tanıştı. Kısa süre içerisinde teşkilata uyum sağlayan Cibutili Abşir, başarılı bir şekilde kursu tamamladı. Kursun ardından yaşadığı Somaliland´da itfaiyedeki eksikliklerini gören Abşir, yaşadığı ülkeye hizmet etmek için harekete geçti. Somaliland´a giderek, Hargaysa Büyükşehir Belediyesi itfaiye teşkilatının sorumluları ile tanışan Abşir Muhammed, Kayseri itfaiyesinden aldığı bilgileri, Hargaysa itfaiye teşkilatın gelişmesi için orada eğitmenlik yaptı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Kızılkan, Abşir´in diğer öğrencilere de rol model olduğunu söyledi. Kızılkan, "Şehit Ömer Halisdemir Uluslararası İmam Hatip Lisesi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile ortak yapılan proje çerçevesinde uluslararası öğrencilerimize yönelik arama kurtarma, ilk yardım, iş sağlığı güvenliği ve yangın eğitimleri düzenlenerek bu konularda bilinçlendirme yaptık. Arkadaşımızda bu eğitimleri almak suretiyle kendi memleketindeki itfaiye ekiplerine ilk yardım ve yangına müdahale eğitimlerini verdi. Örnek bir öğrenci olarak kendisine teşekkür ediyoruz. Diğer öğrencilerimize de rol model olmasını özellikle duyurmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Cibutili Abşir Muhammed ise, Kayseri´ye ilk geldiğinde zorluk yaşadığını ama kısa süre içerisinde uyum sağladığını belirtti. Kayseri Büyükşehir Belediyesi itfaiyesine minnettar olduğunu söyleyen Abşir, Somaliland´daki itfaiye teşkilatının eksiklikleri olduğunu, bu eksikliklerin giderilmesi için çalıştığını belirtti. Abşir, şunları söyledi:

"Buraya 2014 yılında geldim. İlk geldiğimde çok şeyle karşılaştım. Hayat bize zor geliyordu. Birkaç sene sonra bugünde gördüğünüz gibi her şey yoluna girdi. Kayseri itfaiyesinde ilk yardım, bilinç kontrolü, arama, kurtarma ve yangına müdahale eğitimleri aldım. Ben bugün Kayseri´de olmasaydım bunu hiç düşünmezdim. Mustafa başkanım da her zaman yanımda oldu, bana her zaman moral verdi. Bende burada öğrendiklerimi kendi ülkeme götürdüm. Çok memnun oldum. İtfaiye konusunda benim memleketimde eksiklik çok. İtfaiye personelinin kıyafetleri, yangın tüpleri falan yok. Durum iyi değil ama ileride inşallah iyi olacağına inanıyorum."


Haber Kaynak : İHA

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ