ÇİFTÇİYE CAN SUYU DESTEĞİ

ÇİFTÇİYE CAN SUYU DESTEĞİ

ÇELİK ?ÇİFTÇİ DOĞDUĞU TOPRAKTA MUTLU OLSUN İSTİYORUZ?

   Büyükşehir Belediyesi tarafından tarımdaki verimin artması için çiftçilere kullandırılması amacıyla alınan 57 araç Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen törenle teslim edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, her insanın doğduğu yerde doymasını sağlamak için ilçelere destek vermeye devam edeceklerini vurgulayarak ?Çiftçi doğduğu toprakta mutlu olsun istiyoruz? diye konuştu?
Çiftçilerin ihtiyaç duyduğu; ancak almakta güçlük çektikleri tarımsal araçlarda 15 adet katı gübre dağıtım römorku, 13 adet ağır tip goble makinası, 10 adet taş toplama makinası, 9 adet seyyar tip selektör, 6 adet sabit tip selektör ve ilçe belediyelerinin ihtiyaç duyduğu 5 adet cenaze nakil aracı olmak üzere toplam 57 aracın teslim töreni Cumhuriyet Meydanı´nda yapıldı. Toplam bedeli 2 milyon TL tutan araçların teslim törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Kayseri Milletvekilleri Ahmet Doğan ve Havva Talay Çalış, AK Parti Eski Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, ilçe belediye başkanları, ziraat odası başkanları, bürokratlar, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende çiftçiler adına konuşan Hacı saygı, tarıma can suyu veren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa çelik´e teşekkür etti. Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdülkadir Güneş de, Başkan Çelik´in çiftçi dostu olduğunu belirterek, Başkan Çelik´in çiftçiye olan desteğinin süreceğini söyledi. Kayseri´deki tarımsal üretim hakkında da bilgi veren Güneş, hükümetin vermiş olduğu destekler ve Büyükşehir Belediyesi´nin ilçelerde yapmış olduğu yatırımlar için de teşekkür etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de konuşmasında alınan araçların ziraat odaları vasıtasıyla çiftçilere kullandırılacağını, cenaze nakil araçlarının ise ilçe belediyelerine verileceğini söyledi. Yapmış oldukları araç desteği ile çiftçilerin daha modern imkanlarla ekip dikebileceklerini ve bu yolla üretimin artacağını dile getiren Başkan Çelik, "Bir kentin ekonomik değerleri ticaret, turizm ve benzeri olabilir. Ama tarımın katkısı daha büyüktür. Çünkü tarımsal katkının neredeyse tamamı şehrimizde kalır. Kayseri´de OSB´de üretilen ürünlerden elde edilenden daha fazla sıcak para tarımdan geliyor. Biz de bu memleketin kalkınması için tarıma destek veriyoruz. Vatandaşlarımız her zaman doğdukları yerde yaşamak istediklerini söylüyorlar; ancak farklı nedenlerle göç ediyorlar. Biz doğdukları ve mutlu oldukları yerde yaşamaları için yatırım yapıyoruz. Bunun için ilçelerimize ulaşımı kolaylaştıracak banliyö hattını yapmaya çalışıyoruz. Bunun için ilçelerimizin avantaj ve fırsatlarını değerlendirerek yeni iş alanları açma uğraşı veriyoruz. Bunun için kadın ve gençlik merkezleri yapıyoruz. Bunun için ilçe ve köylerimizdeki alt yapıları tamamlıyoruz. Bizim tüm bu hizmetleri yapabilmemiz için önümüzü açan Bütünşehir Yasası oldu. Yasanın çıkmasında büyük pay sahibi olan Özhaseki Başkanımıza teşekkür ediyorum. Tarım aletlerinin hayırlı olmasını ve çiftçilerimize bereketli kazançlar getirmesini diliyorum" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki ise Büyükşehir Belediyesi´nin Kayseri´nin adının geçtiği her alanda kendisini sorumlu hissettiğini ve bu anlayışla çalıştığını söyledi. Bu mantıkla güzel bir proje geliştirilerek çiftçiye destek sağlandığını ifade eden Özhaseki, bu mantığın çok doğru bir mantık olduğunu belirtti. Başkan Mustafa Çelik´i tüm Kayseri´ye sahip çıkma adına yaptığı bu çalışmadan dolayı tebrik eden Özhaseki, "Allah Büyükşehir Belediyemizin kasasına bereket versin. Bereket versin ki daha çok destek vermeye devam etsin" diye konuştu. 1 Kasım seçimleriyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Mehmet Özhaseki, "Milletimizin refahının yükseltilmesi, bir taraftan da terörün belinin tamamen kırılması için tek başına güçlü bir iktidar gerekiyor" diye konuştu?
Konuşmaların ardından tarımsal araçların teslim beratı Ziraat Odası başkanlarına, cenaze nakil araçlarının anahtarları ise ilçe belediye başkanlarına teslim edildi. Törene katılan çiftçiler pankartlar açarak Başkan Çelik´e vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür etti?



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti