ÇILGIN PROJE

ÇILGIN PROJE

Mescidi Haram'ın Genişletilmesi Projesi kapsamında bazı Türk yazarlarının, Kabe'nin, büyük çoğunluğu Mimar Sinan tarafından yapılan Osmanlı eseri revaklarının yıkılması ile ilgili yazılarının üzerine, Kayseri gazeteci ve yazar Yusuf Yerli çılgın p

Yerli, söz konusu yıkım iddiasını ilk olarak İskender Pala'nın kaleme aldığı yazıda okuduğunu, sonrasında Kayseri'de dini turizmi geliştirecek bir 'çılgın proje' oluşturduğunu söyledi. Projesini ilk etapta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e göndermeyi düşündüğünü, ancak inancına göre dile getirdiği takdirde dua yerine geçecek olmasından dolayı mektubu göndermeyip yalnızca köşe yazısında yayınladığını ifade eden Yerli, daha önce söz konusu projenin Turgut Özal tarafından engellendiğini belirtti.

 

Konuyla ilgili yazıların yazılmasından sonra Türkiye'de bir takım şehirlerin, yıkılacağı iddia edilen revaklara talip olduğuna dikkat çeken Yerli şu şekilde konuştu: "Konya, Urfa gibi şehirler revakların kendi şehirlerine getirilmesi konusunu dillendirdiler. Ama bu eserlerin Mimar Sinan'a ait olmasından ve Mimar Sinan'ın da Kayserili olmasından dolayı Kayseri'nin revakları daha çok hak ettiğini düşünüyorum. Üstelik de Konya ve Urfa gibi şehirler de halihazırda dini turizm mümkün. Ama Kayseri'ye revakların getirilmesi durumunda Kayseri'de de dini turizmin önü açılacaktır."

 

Yerli, revakların Kayseri'de kullanılma şekline dair şu önerilerde bulundu:

 

"Abdullah Gül Üniversitesi yeni kuruluyor, orada inşa edilecek olan bir cami ya da kütüphanede, Allah geçinden versin Abdullah Gül'ün meftununun çerçevelenmesinde, Mimar Sinan Parkı ve Mimar Sinan'ın Kayseri'deki tek eserinin bulunduğu Kurşunlu Camii'nin olduğu alanda, bir huzur yolu inşasında, Mimar Sinan'ın doğduğu toprakların çekim merkezi haline getirilmesi amacıyla revaklar kullanılabilir."

 

Yerli, söz konusu projenin Kayseri kamuoyu ve özellikle Cumhurbaşkanı Gül'e daha kolay ulaşabilecek olan yerel yönetimlerce ciddiye alınabileceğine, böylelikle Kayseri'de dini turizm açısından bir katma değer yaratılabileceğine dikkat çekti.

 

Yerli, projenin, Kayseri ile ilgili olarak var olan muhafazakar imajını pekiştirip pekiştirmeyeceği sorusunu ise şu şekilde yanıtladı: "Kayserilinin, muhafazakar imajının pekişmesinden rahatsız olacağını sanmıyorum. Üstelik de dini turizm son yıllarda artık çok popüler ve Kayseri'ye katma değer üretebilecek bir alan. Turizm alanlarına artık muhafazakarlar gidiyor. Kayseri'nin bunu görmesi lazım."

 



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı