ÇİN BÜYÜKELÇİSİ HONGYANG:

ÇİN BÜYÜKELÇİSİ HONGYANG:

?KAYSERİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ? ...

Bir dizi inceleme, ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere ilimize gelen Çin´in Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang Kayseri Valiliği, Kayseri Ticaret Odası´nı ziyaret ederek iki ülke arsındaki ilişkilerin geliştirilip, ticaret hacminin artırılmasında Kayseri´nin katkısının ne olacağını araştırdı. Konuk Büyükelçi ziyaretlerinde yaptığı değerlendirmede Çin ile Türkiye arasındaki dostane iş birliğini daha da geliştirmek istediklerinin altını çizerek, ?Kayseri bizim için çok önemli. Bu yüzden tek başıma gelmedim. Aynı zamanda Çin Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarını da beraberimde getirdim. Bize eşlik eden kalabalık bir iş adamları heyeti de var. Bu vesileyle Çin ve Kayseri arasında ne gibi iş fırsatları var, bu konuda bilgi almak istiyoruz? dedi.
Bir dizi inceleme, ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere ilimize gelen Çin´in Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang ?un ilimizdeki ilk durağı Kayseri Valiliği oldu? Vali Süleyman Kamçı tarafından karşılanarak ağırlanan konuk büyükelçi Yu burada yaptığı konuşmada ticaretin karşılıklı görüş alışverişiyle geliştirileceğinin altını çizerek "Sizinle ve Kayserili yetkililerle görüşmek için burada bulunuyoruz. Çin ile Türkiye arasındaki dostane iş birliğini daha da geliştirmek istiyoruz. Özellikle de Kayseri ile Çin arasındaki iş birliğini nasıl daha iyi geliştirebiliriz bu konuda karşılıklı görüş alışverişinde bulunmaya geldik." Değerlendirmesinde bulundu?.
Kalabalık bir heyetle Kayseri´de temaslarda bulunacaklarının altını çizen konuk büyükelçi Yu "Kayseri bizim için çok önemli. Bu yüzden tek başıma gelmedim. Aynı zamanda Çin Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarını da beraberimde getirdim. Bize eşlik eden kalabalık bir iş adamları heyeti de var? dedi ve ekledi? ?Bu vesileyle Çin ve Kayseri arasında ne gibi iş fırsatları var, bu konuda bilgi almak istiyoruz. İkincisi de öğleden sonra düzenlenecek programa katılmak istiyorum. Bu önemli bir programdır. Öğleden sonra yapılacak program, Çin Türkiye ilişkileri bakamından önemli bir gelişmedir. 2015 yılında G-20´nin Antalya´da düzenlenen toplantısında Çin Devlet Başkanı ve Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında e-ticaretle ilgili bir mutabakat zaptı imzalanmıştır. Öğleden sonra yapılacak e-ticaret işbirliği sözleşmesi lansmanı da iki liderin mutabakatlarını yerine getirmek için çok önemli bir adımdır. Bu vesileyle mümkünse Kayseri´nin gelenek ve göreneklerini de görmek istiyoruz."
Vali Kamçı da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, e-ticaretle ilgili toplantının Kayseri açısından önemine vurgu yaptı.
Çin mallarının Türkiye´de revaçta olduğuna işaret eden Kamçı, "Bu ekonomik ilişkileri daha da geliştirmek adına yapılması gerekenler konusunda bugün Kayserimizde bir toplantı yapacağız. Bu toplantının yararlı olacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi