ÇOCUK BAYRAMI´NDA

ÇOCUK BAYRAMI´NDA

HERKES ÇOCUKLAR GİBİ ŞENDİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu ilimizde de coşkulu törenlerle kutlandı?  Vali Süleyman Kamçı önderliğindeki ilimiz protokolü Cumhuriyet Meydanı´ndaki Atatürk Anıtı´na çelenk sunumunun ardından Besime Özderici İlkokulu´nda tertiplenen kutlamalara iştirak ederek ülkemizin yarınlarını emanet edeceğimiz geleceğin büyüklerinin rengarenk kıyafetleri,  coşku dolu oyun ve dansları ile şenlendirdikleri bayram coşkusuna ortak oldular?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde ve dış temsilciliklerimizde coşkulu törenlerle kutlandı? İlimizdeki kutlamalar Vali Süleyman Kamçı önderliğindeki iliz protokolü Cumhuriyet Meydanı´nda 168 bin lale ile oluşturulan dev Türk bayrağının yanı başında bulunan Atatürk Anıtı´na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile start verdi?                                                

Protokol mensupları ve katılımcılar daha sonra merkez Melikgazi ilçesindeki Besime Özderici İlkokulu´ndaki etkinlikleri iştirak ederek minik yüreklerin bayram sevincine ortak oldular? Her yıl farklı okulda gerçekleştirilen kutlamaların bu yılki ev sahibi Besime Özderici İlkokulu olurken buradaki kutlamalara Vali Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, MHP İl Başkanı Bakir Ersoy, davetliler, öğrenciler ve veliler katıldı.                       

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan Besime Özderici İlkokulu Müdürü Sebahattin Durna, "Birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, millet olarak tasada ve kıvançta bir olduğumuz, iri ve diri olduğumuz bugünlerde bizlere bu cennet vatanı canları ve kanları pahasına emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün, değerli silah arkadaşlarının ve atalarımızın yolundayız, izindeyiz" ifadesini kullandı?    

Daha sonra kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı ise:  "Bugün 98´inci yılını kutladığımız TBMM´nin şanla, şerefle açıldığı ve dünyada hiçbir milletin çocuklarına nasip olmamış bir çocuk bayramı ile taçlandırdığı gündür. Sevgili çocuklar, bu bayramın önemini anlayabilmek, bu bayramı damarlarımızla hissedebilmek için 98 yıl öncesine 23 Nisan 1920 yıllarına gidelim. Vatanı düşmanlar her yandan işgal ediyor, Türk milletinin bağımsızlığı göz göre göre elden gidiyor, tehlike gittikçe büyüyordu. Masanın başında oturup merhamet dilemekle bu kutsal vatan kurtarılamazdı. Bu durum karşısında Türk milleti ve onun cesur yöneticileri büyük bir iman ve inançla var veya yok olma mücadelesine atıldılar" değerlendirmesinde bulundu?                                

Besime Özderici İlkokulu´nun ev sahipliğindeki kutlamalar ülkemizin yarınlarını emanet edeceğimiz geleceğin büyükleri, göz aydınlığımız çocuklarımızın rengarenk kıyafetleri,  coşku dolu oyun ve dansları  ile şenlendirdikleri  etkinliklerle  son bulurken, minik yürekler  bir kez daha emek ve gayretleri ile  bir kez daha gelecek  emin ellerde mesajı  verdiler.     



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"