ÇOCUK HAKLARI KOMİSYONU BAŞKANI SARITAŞ,

ÇOCUK HAKLARI KOMİSYONU BAŞKANI SARITAŞ,

?ÇOCUK HAKLARI SÖZLEŞMESİ SÖZDE KALDI´

Kayseri Barosunca  20 Kasım Dünya Çocuk  Hakları Günü  vesilesi ile  gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Çocuk Hakları  Komisyonu Başkanı Av. Bilge Sarıtaş  20 Kasım 1989 tarihinde imzalanan ?Çocuk Hakları  Sözleşmesi ? ile  dünya üzerende  yaşayan bütün çocukların yaşama, barınma, sağlık  ile fiziksel, cinsel ve psikolojik sömürüye karşı korunma haklarının garanti altına alındığını vurgulayıp ? Sözleşmeye imza koyan 43 ülkeden sadece 15´i sözleşme maddelerini içi hukuk  kurallarına adapte  etti. Bu sonuçta gösteriyor ki çocuk hakları sözleşmesi sözde kaldı? değerlendirmesinde  bulundu?

20 Kasım  Çocuk Hakları  Günü vesilesi  ile  Kayseri  Barosu adına bir basın açıklaması  gerçekleştiren Çocuk Hakları  Komisyonu Başkanı Av. Bilge Sarıtaş  20 Kasım 1989 tarihinde imzalanan ?Çocuk Hakları  Sözleşmesi ? ile  dünya üzerende  yaşayan bütün çocukların yaşama, barınma, sağlık  ile fiziksel, cinsel ve psikolojik sömürüye karşı korunma haklarının garanti altına alındığını ancak  imza sahibi  ülkelerin  uygulamada üzerine düşeni yapmadığını belirterek  ?Bu sonuçta gösteriyor ki çocuk hakları sözleşmesi sözde kaldı? ifadesini  kullandı?

Çocuk Hakları  Komisyonu Başkanı Av.  Sarıtaş sözlerinin devamında sözleşme maddelerini uygulamayan ülkelerin  geleceklerini kör bir karanlığa teslim ettiklerini  vurgulanıp ?Öyle ki  çocuklar bir toplumu, bir bölgeyi ve en nihayetinde  bütün bir dünyayı değiştirebilecek  kudrette varlıklardır? değerlendirmesinde  bulunarak  şunları  kaydetti?

Av. Sarıtaş çocuklar açısından ülkemizde ki tablonun da çok  iç açıcı olmadığına dikkat  çekerek; Tüik  verilerine  göre çocuk istismarı ile ilgili dava sayısının son 10 yılda üç katına çıktığının altını çizerek ?Son 10 yılda 482 bin 908 kız çocuğu evlendirilmiş ve sadece 2015 yılında 15-17 yaş arası 17 bin 789 kız çocuğu ile 15 yaş altı 244 kız çocuğu doğum yapmıştır? diye  konuştu?

HABER :  S.ERDOĞAN?



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor