ÇOCUK HAKLARI KOMİSYONU ÜYESİ AV. DENİZ,

ÇOCUK HAKLARI KOMİSYONU ÜYESİ AV. DENİZ,

?ÇOCUK SUÇLULARIN ARTTIĞI BİR DÖNEMDEYİZ?

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü vesilesi ile ?Kayseri Barosu Çocuk Hakları Komisyonu´ üyelerince gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Yönetim Kurulu Üyesi Av. Zahide Deniz; çocuklara karşı işlenen suçlar ve çocuk suçluların arttığı bir dönem yaşamakta olduğumuza dikkat çekerek ?Çocuk haklarının çocuklar tarafından bilinmesinden ziyade yetişkinler tarafından bilinmesi, saygı duyulması ve savunulması gereken bir hak grubu olduğunu özellikle belirtmek istiyoruz? değerlendirmesinde bulundu?

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü vesilesi ile ?Kayseri Barosu Çocuk Hakları Komisyonu´ üyelerince gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Yönetim Kurulu Üyesi Av. Zahide Deniz, 20 Kasım 1988 tarihinde ?Birleşmiş Milletler Genel Kurulu´nda ?Çocuk Hakları Sözleşmesi´nin kabul edildiğini hatırlatarak başladığı sözlerini bu hakların elde edilmesi öncesi yaşanan süreci anlatarak sürdürdü? ?1900´lü yılların başında çocuklar ve kadınların mağduriyetlerine yönelik çalışmalar yapılmaya başlanmış. Ancak 1. Dünya Savaşı´nın çıkmasıyla bu çalışmalara ara verilmiş, savaş bittikten sonra savaşlardan en çok mağdur olanların özellikle çocuklar olduğuna karar verip, Milletler Cemiyeti bir çalışma yapmış, çocuk hakları bildirisi yayınlanmış, 1. Dünya Savaşı yüzünden ne bildiri işlevliğini devam ettirmiş, ne de çocukların mağduriyeti son bulmuş. 2. Dünya Savaşı´ndan sonra Birleşmiş Milletlerin kurulması ve çocukların mağduriyetine yönelik evrensel barışın sağlanması için öncelikle çocukların haklarına yönelik karar verilip, bugünlere gelmiş?

Sözlerinin devamında çocukların belli bir yaşa gelene kadar kendi haklarının ne olduğu konusunda bir iradeye sahip olmadıklarının altını çizen Çocuk Hakları Komisyonu´ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Deniz,?Kanunen 0-18 yaş aralığını biz çocuk olarak tanımlıyoruz. Çocuk Hakları Sözleşmesi de bu şekilde tanımlıyor. Çocuklar belli bir yaşa gelene kadar kendi haklarının ne olduğu konusunda bir iradeye sahip değiller. Çocuk haklarının çocuklar tarafından bilinmesinden ziyade yetişkinler tarafından bilinmesi, saygı duyulması ve savunulması gereken bir hak grubu olduğunu özellikle belirtmek istiyoruz.? değerlendirmesinde bulundu?

?Çocuk Hakları´ konusunda toplumun farkındalık düzeyinin artırılması gerektiğini vurgulayarak ?Son dönemlerde özellikle çocuklara karşı işlenen suçlar ve çocuk suçluların da arttığı bir dönemdeyiz. Ancak bu kayıtlara geçen istatistiki verilerle sağlanmış olan artış değil, henüz kayıtlara geçmemiş, belki de bir çok kültürde bir çok ailede suç olarak görülmeyen o kadar çocuk ihlali hakkı var ki öncelikle bunun önüne geçmek için çalışmalar yapmak zorundayız. Bu sebeple de bunların önüne geçmek için çalışmaların temelinde de büyüklerin bilinçlenmesi, toplumun bu konuda farkındalık düzeyinin artırılması gerektiğini savunuyoruz? ifadesini kullandı?

Çocuk Hakları Komisyonu´ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Deniz sözlerini ?Aydınlık ve güzel yarınlar için mutlaka çocukların aydınlık ve güzel günlerde büyümesi gerekiyor? diyerek noktaladı.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"

Talas'ta kitap kurtları ödüllendirildi

Başkan Özdoğan: "Büyük su projesi ile dere ıslahı ve su güvenliği sağlanacak"