ÇOCUK KARDİYOLOJİ BÖLÜMÜ`NDEN 2 BAŞARILI OPERASYON

ÇOCUK KARDİYOLOJİ BÖLÜMÜ`NDEN 2 BAŞARILI OPERASYON

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Kardiyoloji Bölümü doktorları, özel bir hastanede prematüre doğan 1 kilogram ağırlığındaki bebeğin aort damarındaki darlıkla 14 yaşındaki bir çocuğun kalbinde bulunan deliği tedavi etti.

Erciyes Üniversitesi Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı Doktorları, Prof. Dr. Nazmi Narin başkanlığında 2 başarılı operasyon gerçekleştirdi. Özel bir hastanede erken doğum sonrası 1 kilogram doğan ve kalbindeki aort damarında darlık nedeniyle solunum sıkıntısı çeken bebek, Erciyes Üniversitesi Çocuk Kardiyoloji Bölümü doktorları tarafından anjiyoya alındı. Anjiyoda bebeğin aort damarındaki darlık kasıktan girilerek gerçekleştirilen başarılı operasyonla giderildi. Kalbindeki darlık giderilen bebek sağlığına kavuştu.
Diğer vakada ise, 14 yaşındaki Sadettin Küsmez`in doğuştan kalbinde bulunan 2 delik yapılan operasyonla kapatıldı. Daha önce de kalp ameliyatı geçirdiği öğrenilen Sadettin Küsmez`in ameliyatının 2 saat sürdüğü belirtilirken, hastanın kalbinin iki karıncığı arasındaki delikler, kasıktan girilmek suretiyle antegrad ve retrograd işlemlerle ve farklı cihaz kullanılmak suretiyle aynı seansta kapatıldı.
Erciyes Üniversitesi Çocuk Kardiyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazmi Narin, gerçekleştirdikleri operasyonla ilgili olarak, "Hastamız 5 yıl evvel kalp rahatsızlığı nedeniyle ameliyat olmuştu. Yapılan ameliyattan sonra kalpte 2 parça delik vardı, orası kapatılıyordu ama ameliyattan sonra o 2 delik kapatılamayınca bu delikler çocuğa da rahatsızlık veriyordu. Daha sonra kapalı ameliyatla delikleri kapattık. Aynı anda 2 deliği birden kapattık ve deliği kapatırken şah damarı ve akciğer damarı kasıktan girecek şekilde bir prosedür uyguladık. Bu Türkiye’de sınırlı sayıda yapılan bir işlem" diye konuştu.
Prematüre olarak doğan bebekle ilgili bilgi veren Narin, "Bebek bize yaklaşık 25 gün önce geldi. Geldiğinde kilosu 1 kilogram 80 gram civarındaydı. Bebek geldiğinde ciddi sıkıntısı vardı. Kalp yetmezliği bulguları vardı. 25 günde nereden baksanız 300 grama yakın bir kilo almış. Sağlık durumu gayet iyi. İleride de ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Hayati tehlikeyi atlatmış durumda" şeklinde konuştu.
Yapılan operasyon sonrası sağlığına kavuşan 14 yaşındaki Sadettin Küsmez ise, sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu belirtti.



İncesu’da sağlık hizmetleri değerlendirildi

ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi