ÇOCUK KEMİK İLİĞİ HASTANESİ 23 NİSAN’DA AÇILACAK

ÇOCUK KEMİK İLİĞİ HASTANESİ 23 NİSAN’DA AÇILACAK

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YRD. ÖZHASEKİ: İLÇE TEŞVİKLERİ İLE DOĞDUĞUMUZ YERDE KALACAĞIZ

Kansere Karşı Birlikte Derneği tarafından Erciyes Üniversitesi içinde yapımı devam eden Hematoloji Onkoloji ve Çocuk İliği Hastanesinin inşaatını gezen AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, hastanenin 23 Nisan 2021’de Çocuk Bayramında açılışının yapılmasını ümit ettiklerini ifade etti.

Vali Şehmus Günaydın, AK Parti Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Parti Milletvekili İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ERÜ Rektörü Mustafa Çalış, ilçe belediye başkanları ve Kansere Karşı Birlikte Derneği üyeleri Erciyes Üniversitesi içerisinde yapımı devam eden Hematoloji Onkoloji ve Çocuk İliği Hastanesinin inşaatında incelemelerde bulundu.

Burada basın mensuplarına bir açıklama yapan Özhaseki hastanenin 23 Nisan 2021’de çocuk bayramında açılışının yapılmasını ümit ettiklerini söyledi.

Karadeniz’de doğalgaz bulunmasıyla ilgili de konuşan Özhaseki şunları kaydetti. “Haliyle daha önce nerede gaz ve petrol olduğu söylenir. Bunlar da söylendi ama gidip gemimizle orada sondaj yapıp, tespit ederek evet şurada bu kadar var diyebiliyor muydunuz? Hayır diyemiyordunuz. İki üç senedir yapılan çalışmalar neticesinde şimdi ortaya 320 milyar metreküplük, Türkiye’nin 6-7 senelik ihtiyacını karşılayacak bir rezerv ile karşılaştık. Devamı da gelecek ve bundan dolayı son derece sevinçliyiz. Mutluyuz, bayram ediyoruz. Bu ülkeye olabilecek her bir güzelliğin yanında biz nara atar seviniriz ve Allah’a şükrederiz. Asıl tehlikeli olan, bu ülkeye bir iyilik olacağı zaman 'bu da AK Parti’ye ve Recep Tayyip Erdoğan’a yarayacak' diyenlerdir. Bunu diyenlere Allah yardım etsin. Allah onların kalplerine iyilik versin, bu ülkeyi ve ülkenin insanını sevsinler. Duamız ve temennimiz bu. Oradaki sevindirici habere biz bayram ediyoruz ama bir taraftan da Erciyes’te termale başladık. Büyükşehir Belediye Başkanımızla imzalar atıldı. 2 bin 200 metreye inilecek ve oradan termal su bulununca, bu da Kayseri’nin bayramı olacak inşallah. Onu da hep birlikte yaşayacağız nasip olursa”

İlçe teşvikleri ile birlikte artık vatandaşların doğdukları yerde kalacaklarını belirten Mehmet Özhaseki, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Şehrimizdeki en büyük sorun şuydu, merkezde gelişmiş bir bölge var. Merkeze bakıldığı zaman sanayi kesimlerine bakıldığı zaman müthiş bir ortam var. Avrupa’dan farksız. İlçelerimize gittiğimiz zaman, biraz daha sıkıntılı bir ortam görüyoruz. Ondan dolayı da genelde ilçelerimiz göç ediyor ve merkeze doğru geliyorlardı. Şimdi inşallah bu teşvikle birlikte oralarda da birçok yatırım yapılacaktır. İnsanlar orada kalmaya devam edeceklerdir. Bundan dolayı da daha önceki çalışmalarımızın karşılığında sayın Cumhurbaşkanımıza da çok teşekkür ediyoruz. Geçtiğimiz ay içerisinde Kayseri için müjdeli haberler hep üst üste geldi. Bunları görüşüyoruz ama nihayetinde bu iş para meselesi ve organizasyonla oluyor. Sayın Cumhurbaşkanımız gerek havalimanının genişletilmesi işi, gerekse de raylı sistem gibi ki bunların hepsi 1 trilyondan fazla tutacak şeyler ve hepsinin de ya ihalesi yapıldı, ya süreçleri bitti. Bunları da merkezi hükümetin Kayseri’ye vermiş olduğu değer olarak görmek gerekir. Yeni hedeflerimiz var ve onları takip ederek bitireceğiz. Kayseri gittikçe büyüyecek. Herkesin dilinde olan hızlı tren var onu da takip ediyoruz. Bizler de ümitle bekliyoruz.”

Vali Şehmus Günaydın ise konuşmasında çocuk kemik iliği hastanesinin açılmasıyla sağlık turizmi açısından şehre önemli katkı sunacağını ifade ederken şunları belirtti“Sayın Bakanımızın başlatmış olduğu bu olay gittikçe gelişti ve bugünde inşallah tamamlanma sürecine girdi. Az önce bir toplantı yaptık. Kalan işlerle ilgili planlamayı ve organizasyonu yaptık. İnşallah arkadaşlarımızın söylediği kart ayında hasta kabulüne başlayacağız, açılışını da hep beraber inşallah nisan ayında yaparız. Ama önemli olan bundan sonra da bu hastanenin sadece ülkemizde değil uluslar arası arenada da tanıtımını yaparak buraya sağlık turizmi açısından katkı sağlamaktır. Bunun içinde arkadaşlarımız çalışıyor. Şu anda bile bu hastane tamamlandığında ülkesindeki hastaları buraya getirmek için başvuran ülkeler var. Arkadaşlarımız onlarla görüşüyorlar. İnşallah tamamlandığında da Kayserimize sağlık turizmi açısından önemli bir katkı verecek. Bunun yanında mevcut şehir hastanemiz, üniversite hastanemiz, özel hastanelerimiz olsun sağlık turizmi açısından epey bir yol aldılar ama tabi bunu yeterli görmüyoruz. Hep beraber biz sağlık turizminden daha büyük bir pay almak istiyoruz. Bunun için çalışmalarımız ve yatırımlarımız devam ediyor. “



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Gazete Talas yine dopdolu

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı