ÇOCUK SUÇ ORANLARI ARTIYOR

ÇOCUK SUÇ ORANLARI ARTIYOR

Baro Başkanlığı ve Sümer Lisesi Müdürlüğü’nce eğitimci ve öğretmenlere yönelik olarak ortaklaşa düzenlenen “Çocuk Suçları ile Mücadele” konulu konferans gerçekleştirildi.

  `Suça sürüklenen çocuk ve suçun engellenmesi`,`Okul ve öğretmenin rolü` , `Genel bilgilendirme` başlıklı sunumların  yer aldığı ve Sümer Lisesi öğretmenlerinin katıldığı konferansta konuşan Baro Başkanı Fevzi Konaç;” Çocuklar bizim geleceğimizdir, bu konuda hepimize sorumluluk düşüyor.”değerlendirmesinde  bulundu...

 

Kayseri Barosu salonunda  gerçekleştirilen konferansta “Çocuk Suçlarıyla Mücadele” konusu ele alındı. Baro Başkanlığı ve Sümer Lisesi Müdürlüğü’nce ortaklaşa tertip edilen konferansta Baro Başkanı Fevzi Konaç , suça sürüklenen çocuk ve suçun engellenmesinde  okul ve öğretmenin rolü başlığı altında bir sunum gerçekleştirdi. Sunum öncesinde açılış konuşması yapan Konaç;” Son zamanlarda bir kısım magazin haberleriyle beraber çocuk suçlarıyla yüzleşir hale geldik. Gün geçmiyor ki şiddete konu bir çocuğun yargılandığını, bir suça karıştığını, bir cinayetin içerisinde yer aldığını, uyuşturucu madde bağımlılığıyla ilgili bir suça karıştığını ve neticesinde Adalet Bakanlığı ve TÜİK verilerine de baktığımızda ülkemizde her geçen gün çocuk suçu oranlarının arttığını hep beraber görmekteyiz.” diye konuştu.

 

Açılış konuşmasının ardından slayt eşliğinde sunumuna geçen Konaç, çocuk suçlarıyla ilgili yaşamış olduğu tecrübeleri eğitimcilerle paylaştı.  Konaç şunları kaydetti... ” Bu anlatacağım olayların çoğunu belki de sizler hiç duymadınız. Belki adliye içerisinde yaşadığımız bu vakalardan dolayı, böyle bir gençliğin olduğundan haberdar değilsiniz. Dolayısıyla içinizdeki o duyguyu, o sorumluluk kaygısını arttırmak adına müsaade ederseniz ben,  “Neden bu salondayız?” sorusuna cevap bulmak adına yaşadığım bu olayları küçük başlıklar halinde size aktaracağım.”

 

Sözlerinin devamında sosyal medyadaki tehlikeye de dikkat çeken Konaç;” Facebook ve Twitter’daki paylaşımlardan dolayı aile içi şiddetin ve huzursuzluğun arttığı,  boşanmaların içerisinde neredeyse %30-40’lara varan oranlarda sosyal medya kullanımının aileleri dağıttığı görülüyor. Odasında oturduğunu düşündüğünüz çocuğunuzun Dünya’da ya da bir suç meyiliyle ilgili sosyal medyadan etkilendiğini  görmekle ilgili illa bir fatura ödemememiz mi lazım? Sorusunu lütfen bir gözden geçirin. “ diye konuştu.



Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi