ÇOCUKLAR, ATÖLYEDE BULUŞTU

ÇOCUKLAR, ATÖLYEDE BULUŞTU

İstanbul Modern Sanat Müzesi’nin hazırladığı eğitim atölyeleriyle hem eğlendi hem de öğrendi. Kayseri Forum`da düzenlenen eğitim atölyelerinde çocuklar, hayal güçlerini geliştirecek tasarımlar yaptılar.

Forum Kayseri`deki etkinlikte çocuklar tekstil, mimarlık, takı ve endüstri atölyeleriyle hem tasarım süreçlerini yaşadı hem de özgün tasarım ürünleri ortaya çıkardılar. Ziyaretçilerine şehrin merkezinde alışveriş ve keyif fırsatı sunan Forum Kayseri, İstanbul Modern Sanat Müzesi işbirliğiyle kentte bir ilki daha gerçekleştirerek 6-10 yaş arasındaki çocuklara özel tasarım atölyeleri düzenledi. Forum Kayseri’de çocuklar, 23-24 Kasım tarihlerinde İstanbul Modern Sanat Müzesi Eğitim Bölümü’nün hazırladığı eğitim atölyeleriyle tekstil, mimarlık, takı ve endüstri alanlarındaki tasarım süreçlerini görerek ve kendi yaratıcılıklarını kullanarak yeni ürünler ortaya çıkardılar. 23-24 Kasım tarihlerinde 13.00, 15.00 ve 17.00 saatlerinde `Bir Kostümün Öyküsü`, `Bunu Senin İçin Yaptım` ve `Geleceğin Tasarımları` olmak üzere 3 farklı atölye çalışması düzenlendi.
‘Bir Kostümün Öyküsü’ atölyesinde çocuklar, İstanbul Modern Sanat Müzesi’nin koleksiyonunda yer alan yapıtların fotoğraflarını inceleyip ve en çok etkilendikleri yapıtlardan esinlenerek kâğıttan kostümler tasarladılar. Çocuklar, ‘Bunu Senin İçin Yaptım’ atölyesinde beğendikleri yapıtlardan küçük obje ve desenler ürettiler. Tasarımlarını takıya dönüştüren çocuklar, sevdiklerine hediye etmek için özel hediye paketleri de hazırladılar.
‘Geleceğin Tasarımları’ atölyesinde ise çocuklar, geleceğe yön veren tasarım araçlarının neler olduğunu tartışıp ve 3 bin yıl sonra nasıl bir dünyada yaşayacağımızı, ne gibi tasarım araçları kullanacağımızı hayal ettiler.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor