ÇOCUKLARI ELİNDEN ALINMAK İSTENEN BABA TÜRKİYE`DE

ÇOCUKLARI ELİNDEN ALINMAK İSTENEN BABA TÜRKİYE`DE

Hollanda`da yaşayan bir kişi, çocuklarının elinden alınmak istediği gerekçesiyle ülkeyi terk edip Türkiye`ye geldi.

Hollanda hükümetinin 4 çocuğunu elinden alınmak istediğini öne süren Salih Cankurtan, ülkeyi terk etmek zorunda kaldı. Cankurtaran, çocuklarından birinin okula gitmediğini belirterek, “Benim ikinci çocuğumun okula gitmeme gibi problemi vardı. Bu problemden dolayı beni suçlu buldular ve bana karşı kurma bir rapor hazırlattılar. Bu raporun ışığında beni mahkemeye sevk ettiler. Mahkeme beni tanımayan kurumun hazırladığı raporu baz aldı ve çocuklar üzerinde gözlemci atanmasına karar verdi. Yedinci ayın ortalarında sabaha karşı evime baskın düzenlendi. Evime 30 kadar polisle geldiler. İkinci çocuğumu elimden aldılar. Elimden aldıkları çocuğumu 18 yaşına girdiği için daha sonra bıraktılar. Ardından beni karakola çağırdılar. Karakola gittiğimde diğer çocuklarımın da elimden alınacağını söylediler ve bana 2,5 saat mühlet tanıdılar. 2,5 saat sonra gelip 4 çocuğumu da alacaklarını söylediler. Tabii bu 2,5 saatlik süre benim için çok önemliydi. Ben bu 2,5 saatlik süreyi çok güzel kullandım ve o zaman zarfında Hollanda’yı terk ettim" diye konuştu.

"TÜM KURUM VE DERNEKLER HAREKETE GEÇMELİ"
Şu an Hollanda`da süren davasının olduğunu belirten Cankurtaran, "Hollanda`da çocuklarımı kaçırdığım gerekçesiyle benim için tutuklama kararı çıkardılar. Bir insan çocuğunu kaçırabilir mi veya kimden kaçırabilir? Tabii mahkemeler öyle bakmıyor. Diyor ki, ‘Sen bu çocukları kaçırdın ve bunun bizde bir karşılığı var, yani bunun cezası var.` Şu anda mahkeme devam ettiğinden dolayı Hollanda’ya dönmemin pek akıllıca olduğuna inanmıyorum" ifadelerini kullandı.
Hollanda’da binlerce Türk`ün bu sorunları yaşadığını iddia eden Cankurtaran, "Tabii bunlar bir çıkmazın içerisindeler çünkü evleri ve aileleri orada bulunuyor. Şimdi bir şeye karar verecekler, ya çocukları alıp ülkelerine dönecekler ya da orada çocuklarının alınmasına göz yumacaklar. Yani oradaki aileler çok büyük çıkmazın içerisinde. Tabii Türkiye’ye gelip gelmeme konusunda herkes karar veremiyor. Yalnız şöyle düşünmek gerekiyor, hiç kimse çocuğunu 1 saatliğine dahi olsa teslim etmek istemez. Oradaki vatandaşlarımız çok çaresiz. Özellikle Hollanda’da bulunan Diyanet, Milli Görüş, Türk Federasyonları, Alevi Dernekleri aklımıza ne kadar dernek, kurum ve kuruluş geliyorsa bunların derhal harekete geçmesi lazım. Eninde sonunda oradaki insanları asimilasyona uğratmak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklar ve nitekim yapıyorlar" ifadelerini kullandı.



Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ